Latvijā un citās ES valstīs aizliegtas mentola cigaretes

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasФабрика АО "Филип Моррис Ижора" в Ленинградской области
Фабрика АО Филип Моррис Ижора в Ленинградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā un citās Eiropas valstīs vairs neizdosies nopirkt cigaretes ar garšu, Lielbritānijā no veikalu plauktiem pazudīs tievās cigaretes.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Nežēlastībā kritušas cigaretes ar dažādām garšas piedevām, ieskaitot mentolu, jo tās maskē tabakas smaku un smēķēšanas negatīvās parādības. Tā "garšīgās" cigaretes var kļūt par savdabīgu "ēsmu" jauniešiem, tāpēc tās vairs nebūs atrodamas Eiropas Savienības un Lielbritānijas veikalos, vēsta Mixnews.lv.

No šodienas, 20. maija, ES ir aizliegts pārdot cigaretes ar mentolu un citiem aromatizētājiem.

Tāpat ES vairs nebūs atrodami filtri, papīrs un kapsulas, kas satur aromatizarotus. Bez tam Lielbritānijā aizliegts pārdot arī tievās cigaretes.

Контрафактные сигареты. - Sputnik Latvija
Kā nesmēķētāji Latvijā samaksās par ierobežojumiem smēķētājiem

Zināms pamats aizliegumam ir. Virkne aptauju jauniešu vidū ES valstīs ir parādījušas: jaunieši bieži vien tic, ka "garšīgās" cigaretes nav tik bīstamas kā parastās. Tomēr tie ir maldi.

Cigaretes ar aromatizatoriem tāpat kaitē veselībai un palielina vēža, sirds un asinsvadu slimību risku, kā parastās.

Jāpiebilst, ka statistika liecina: mentola dūmus smēķētāji ieelpo dziļāk un ilgāk aiztur plaušās. Līdz ar to palielinās risks saslimt ar smēķēšanas radītu slimību.

Turklāt mentola cigarešu smēķētājiem ir grūtāk atmest kaitīgo ieradumu.

Interesanti, ka cigarešu ražotāji Philip Morris, British American Tobacco un Japan Tobacco mēģināja apstrīdēt viņiem neērto likumu par mentola cigarešu aizliegumu, tomēr tiesvedībā cieta sakāvi.

Ziņu lente
0