Tramps uzskata par tukšu laika tērēšanu brīfingus koronavīrusa jautājumā

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents pēdējās nedēļās ik dienas organizēja preses konferences, kas bieži ilga pat divas stundas.

RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. ASV prezidents, kura epidēmijai veltītos ikdienas brīfingus asi kritizē mediji, paziņoja, ka preses konferences ir tukša laika šķiešana, un izteica šajā kontekstā pārmetumus galveno mediju žurnālistiem, vēsta RIA Novosti.

"Kāda jēga organizēt Baltā nama preses konferences, ja galvenie mediji uzdot tikai naidīgus jautājumus un pēc tam atsakās precīzi pavēstīt patiesību un faktus. Viņi saņem rekordlielus reitingus, bet amerikāņi nesaņem neko, izņemot melu ziņas. Nav laika un pūļu vērts!" Tramps uzrakstīja savā lapā Twitter.

ASV prezidents pēdējās nedēļās ik dienas organizēja preses konferences, kas bieži ilga pat divas stundas. Tajās Tamps regulāri strīdējās ar preses pārstāvjiem. Virkne mediju, kas atbalsta Trampa politiskos oponentus, pārmeta viņam melus un centienus slēpt administrācijas domājamās kļūdas cīņā ar koronavīrusu. Tramps apsūdzēja medijus par viņa vārdu nepareizu atstāstu un faktu izkropļošanu.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps informējis, ka ASV izmeklēs versijas par koronavīrusa izcelsmi

Šonedēļ Tramps saskārās ar īpaši skarbu kritiku un izsmieklu, kad brīfingā sāka pārrunāt jautājumu, vai būtu iespējams cilvēkiem dot injekcijas ar saules gaismu vai sadzīves ķīmiju, kas palīdz cīnīties ar koronavīrusu uz dažādām virsmām.

Vēlāk Tramps norādīja, ka tas bija tikai sarkastisks joks par žurnālistiem, taču atkārtoja iepriekšējo apgalvojumu – ārstiem vajadzētu pārbaudīt tamlīdzīgas metodes. Tomēr sadzīves ķīmijas ražotāji ASV lūdza pilsoņus nelietot tīrīšanas līdzekļus iekšķīgi.

Piektdien ASV prezidents organizēja neparasti īsu (apmēram 20 minūtes) preses konferenci, kurā atteicās atbildēt uz jautājumiem. Sestdien prezidenta žurnālistu grupu izsauca uz brīfingu zāli aptuveni piecos vakarā, kad parasti notika brīfingi, taču preses konferences vietā viņus sūtīja uz mājām.

Ziņu lente
0