"ES nepalīdzēs": Itālijas parlamentā noņemts Eiropas Savienības karogs

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas parlamentā demonstratīvi noņemts Eiropas Savienības karogs – tā ir zīme, ka ES nespēj palīdzēt valstij, ko pārņēmusi koronavīrusa epidēmija.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Itālijas politiķis, deputātu palātas viceprezidents Fabio Rampelli noņēma Eiropas Savienības karogu savā kabinetā. Video ieraksts, kurā redzamas politiķa darbības, tika publicēts Fratelli d'Italia kanālā YouTube.

Rampelli cimdos un maskā demonstratīvi noņēma ES karogu un rūpīgi to salocīja. Pēc tam viņš atnesa Itālijas karogu un piekāra to vietā, kur agrāk bija Eiropas Savienības simbols.

Savu lēmumu politiķis pamatoja ar slēdzienu, ka Eiropas Savienība nepalīdz valstīm, kas nokļuvušas nelaimē koronavīrusa izplatības dēļ.

"Varbūt tiksimies vēlāk. Varbūt," paziņoja Rampelli.

Atgādināsim, ka laikā kopš epidēmijas sākuma Itālijā gājuši bojā vairāk nekā 12 tūkstoši cilvēku – tā ieņem pirmo vietu vīrusa upuru ziņā.

22. martā valstī ieradās Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīnas, kas atveda 104 kara virusologus un speciālistus no Aizsardzības ministrijas epidemioloģijas jomā. Tāpat Krievija nosūtīja uz Itāliju astoņas ārstu un medicīnas māsu brigādes cīņai ar koronavīrusu un diagnostikas un dezinfekcijas iekārtas.

Krievijas speciālisti kopā ar kolēģiem no Itālijas veikuši 14 veco ļaužu pansionātu sanitāro apstrādi Lombardijā. Sākta intensīvās terapijas nodaļu iekārtošana slimnīcā Bergamo, izvērsts hospitālis ar 142 vietām.

Publicists Vladimirs Lindermans savā politisko notikumu iknedēļas apskatā atzīmēja, ka, iespējams, arī Latvija izjutīs nepietiekamo ES atbalstu pašreizējā krīzes situācijā.

Ziņu lente
0