Koronavīrusa dēļ eiropieši sākuši vairāk runāt pa telefonu

© Pixabay / quinntheislanderМужчина с сотовым телефоном
Мужчина с сотовым телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mobilo sakaru operatori lūdz atcerēties, ka Internets un mobilie sakari – tie arī ir resursi, un tie ir jālieto atbildīgi.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Kopš karantīnas sākuma Eiropā koronavīrusa dēļ mobilo sakaru operatori atzīmējuši mobilo telefonu zvanu skaita pieaugumu, raksta Euronews.

Spānijas telekomunikāciju kompānija "Telefonica" atzīmē "trafika bumu" martā, turklāt tas attiecas gan uz mājas telefonu sakariem, gan uz mobilajiem sakariem, savukārt Interneta tīkla noslogojums pieaudzis par 40%.

Ситуация в Барселоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
"Šodien mēs dzīvojam ellē": bijušais rīdzinieks par baiso situāciju Spānijā

Saziņas lietotnes, tādas kā WhatsApp, tagad izmanto piecas reizes vairāk, savukārt attālinātā darba lietotņu popularitāte, tādu kā Skype un Webex, pieaugusi četras reizes.

Mobilo sakaru operators "Orange" ziņo, ka visā Eiropā mobilos sakarus šobrīd izmanto tikpat daudz cilvēku, kā Ziemassvētku un Jaunā gada periodā. Francijā kopš 17. marta zvanu skaits ir dubultojies. Polijā mobilos sakarus sākuši izmantot par 60% vairāk.

Operatori "Movistar", "Grupo Masmovil" un "Grupo Euskaltel" paziņoja, ka veic pasākumus savu tīklu nostiprināšanai, lai izturētu šovasar Eiropā gaidāmo trafika izaugsmi.

Taču mobilo sakaru operatori lūdz cilvēkus atcerēties, ka Internets un mobilie sakari – tie arī ir resursi, un tie ir jālieto atbildīgi.

Viņi iesaka:

  • iespēju robežās izmantot mājas telefonu, nevis mobilo;
  • lejupielādēšanai no Interneta neizmantot augstākās noslogotības stundas;
  • censties nesūtīt liela datu apjoma failus, kā, piemēram, video vai prezentācijas;
  • izvairīties no kolektīvo vēstuļu sūtīšanas e-pastā;
  • izmantot darba instrumentus, kas palīdz izvairīties no videokonferences zvaniem.

Interneta trafiks un mobilie sakari ir nepieciešami, lai piekļūtu informācijai, darbam un mācībām attālināti, tādēļ izmantot tos izklaidēm, piemēram, lai skatītos filmas un spēlētu datorspēles tiešsaistē, labāk būtu ārpus darba stundām.

Tāpat mobilie operatori cenšas palīdzēt cilvēkiem, kas atrodas karantīnā.

"Vodafone" filiāles Vācijā, Grieķijā, Ungārijā, Nīderlandē, Rumānijā un Spānijā palīdz skolēniem piekļūt izglītības platformām tiešsaistē. "Telefonica" paziņoja, ka visās pagaidu slimnīcās Madridē Internets būs par brīvu. Arī "Orange" paziņoja par savu atbalstu veselības aprūpes iestādēm.

Ziņu lente
0