Krievijas vēstnieks ASV: Human Rights Watch izplata dezinformāciju Krievijā par epidēmiju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов
Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu tiesībsargu organizācijas vadītājs klāstīja, ka Krievijas valdība neko nedarot, lai iedzīvotāju rīcībā būtu pietiekams skaits mākslīgās plaušu ventilācijas aparātu.

RĪGA, 24. marts - Sputnik. Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs aicināja amerikāņu tiesībsargu organizācijas Human Rights Watch vadītāju Kenetu Rotu neizplatīt dezinformāciju par cīņu ar koronavīrusu Krievijā, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Kenets Rots savā lapā Twitter izklāstīja, ka Krievijas valdība neko nedara, lai novērstu "bagāto cilvēku sākto MPL aparātu iepirkšanu", kuru it kā varot pietrūkt vienkāršajiem pilsoņiem. Pie tam tiesībsargs atsaucās uz rakstu izdevumā The Moscow Times.

Туристы прибывают в аэропорт  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievija palīdzēs Itālijai cīņā ar koronavīrusu. Kas palīdzēs Latvijai?

"Aicinām HRW vadītāju neizplatīt dezinformāciju starp saviem lasītājiem Ņujorkā un visā pasaulē par Krievijas valdības darbībām cīņā ar koronavīrusa infekciju. Savlaicīgie pasākumi mums ļāvuši stāties pretī jaunajiem globālajiem draudiem daudz efektīvāk nekā tām valstīm, ko HRW tradicionāli izvairās kritizēt," teikts Antonova publikācijā vēstniecības lapā Facebook.

Diplomāts ieteica Rotam iepazīties ar informaciju par situāciju ar MPL aparātiem, ko savā intervijā sniedza Deniss Procenko – 40.slimnīcas galvenais ārsts (tā ārstē koronavīrusa slimniekus).

"Šodien vairāk nekā jebkad ir svarīgas starptautiskās sabiedrības apvienotās pūles. Vajadzīgs savstarpējs atbalsts. Krievija jau sniegusi reālu un nepieciešamu palīdzību Itālijai. Tagad pats galvenais ir cilvēku dzīvību glābšana," atzīmēja Antonovs.

Vēstnieks pievērsa uzmanību arī veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai Krievijas pilsoņiem, kuri atrodas cietumos ASV, un ieteica HRW atsaukties uz Krievijas diplomātu lūgumu pēc palīdzības.

11.martā Pasaules veselības organizācija pasludināja COVID-19 infekcijas pandēmiju.

Заведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин - Sputnik Latvija
Politologs: ASV stratēģus Eiropā totāli sakāvis koronavīruss

Saskaņā ar PVO datiem, saslimuši aptuveni 330 tūkstoši cilvēku, 14,5 tūkstoši ir miruši.

Krievijā Covid-19 inficēto skaits sasniedzis 438 cilvēkus (262 no viņiem atrodas galvaspilsētā), 17 izveseļojušies, aptuveni 52 tūkstoši tiek novēroti.

Agrāk medijos parādījās ziņa, ka Krievijā strauji pieaudzis mākslīgās plaušu ventilācijas aparātu pieprasījums, jo tos it kā sākuši aktīvi iepirkt bagātie pilsoņi, ņemot vērā koronavīrusa izplatību. Krievijas Veselības ministrija atbildēja, ka MPL aparātu iegādei personīgai lietošanai nav jēgas, jo to var izmantot tikai kvalificēts ārsts stacionāra apstākļos.

23.martā Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins deva rīkojumu piešķirt 7,5 miljardus rubļu vismaz 5,7 tūkstošu MPL aparātu un ekstrakorporālās membrānu oksigenācijas sistēmu (ECMO) iegādei, kā arī 5 miljardus – termovizoru, bezkontakta termometru un gaisa dezinfekcijas iekārtu iegādei. Šo produkciju piegādās kompānijas "Rosteh" meitasuzņēmumi – koncerni "Radioelektronnije tehnologiji" un "Švabe".

Ziņu lente
0