Politologs: ASV stratēģus Eiropā totāli sakāvis koronavīruss

© Foto : из архива автораЗаведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин
Заведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīruss pat bez lauka manevriem atklājis, cik augsts ir ASV un NATO militāro spēku "stratēģiskās gatavības" līmenis, ko tie plānoja nodemonstrēt mācībās "Eiropas aizstāvis".

RĪGA. 18. marts – Sputnik. Koronavīrusa pandēmijas dēļ Pentagons pieņēmis lēmumu apturēt karavīru pārdislokāciju uz Eiropu ar mērķi organizēt lielākās NATO mācības pēdējo 25 gadu laikā – "Defender Europe". Karavīru un militārās tehnikas pārvietošana starp kontinentiem tika pārtraukta jau 13. martā. Pirms tam uz Eiropu pārvietoti aptuveni seši tūkstoši karavīru no sauszemes spēkiem, precizēja ASV bruņoto spēku komandieri Eiropā.

Koronavīrusa pandēmija ir atklājusi visas vājās vietas ne tikai ekonomikā un sociālajā sfērā, bet arī militārajos spēkos, radio Sputnik ēterā konstatēja militārais politologs, Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras vadītājs Andrejs Koškins.

"Kolosālās mācības, ko iecerēja NATO militārpersonas, domājams, nenotiks vai notiks tikai fragmentāri. Iepriekš pieteiktā ASV karavīru grandiozā pārvietošana uz Eiropu nepārprotami bija ieplānota nelaikā," konstatēja Koškins.

ASV bruņoto spēku Eiropā vadība informēja, ka tiek atceltas ar "Defender Europe 2020" saistītās mācības "Dynamic Front", "Joint Warfighting Assessment", "Saber Strike" un "Swift Response". Bija plānots, ka manevros "Defender Europe 2020" būs iesaistīti 37 tūkstoši NATO valstu karavīru, viņu vidū 20 tūkstoši – no ASV. Iepriekš amerikāņu brigādes ģenerāls Šons Bārnabijs paziņoja, ka "Defender Europe 2020" organizētas ar mērķi uzlabot mijiedarbību un loģistiku dažādos līmeņos, tajās lielākā uzmanība tiks pievērsta NATO spēku "stratēģiskajai gatavībai".

Pasaules Veselības organizācija nosauca Eiropu par jaunā tipa koronavīrusa pandēmijas centru – patlaban slimība aptvērusi 155 pasaules valstis. Jaunākie dati liecina, ka COVID-19 diagnosticēts vairāk nekā 190 tūkstošiem cilvēku, ziņots par vairāk nekā 7,5 tūkstošiem letālu gadījumu. Vairāk nekā 80 tūkstoši pacientu sekmīgi izārstēti.

Ziņu lente
0