Mediji: koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits ASV pārsniedzis 500

© REUTERS/Yara NardiФармацевт в лаборатории
Фармацевт в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā jau vairāk nekā simt pasaules valstīs konstatēti koronavīrusa slimnieki. Slimība strauji izplatās.

RĪGA, 9. marts - Sputnik. Jau vairāk nekā 500 cilvēki inficējušies ar jaunā tika koronavīrusu ASV, 21 cilvēks miris, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu NBC.

Divi jauni nāves gadījumi fiksēti Vašingtonas štatā, informēja telekanāls.

Kalifornijas štata gubernators informēja par 114 inficēšanās gadījumiem.

Vairākos štatos ieviests ārkārtas situācijas režīms, ņemot vērā koronavīrusa izplatību.

Финские солдаты на построении - Sputnik Latvija
Somu karavīri nepiedalīsies NATO mācībās Norvēģijā koronavīrusa dēļ

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna informēja, ka uz nedēļu pagarināts aizliegums iebraukt valstī tūristiem no Ķīnas, Irānas, kā arī no Dienvidkorejas un Itālijas ziemeļiem.

Politiķe pastāstīja, ka Veselības ministrijas darbinieki saņems īpašas pilnvaras un varēs ievietot karantīnā kuģus, arī kruīzu reisus, lidmašīnas un ceļotāju grupas, kas ierodas Jaunzēlandē, ja ir pamats aizdomām, ka viņu vidū ir inficētie.

Itālija ieņēmusi pirmo vietu pasaulē koronavīrusa nesto nāves gadījumu ziņā – mirst katrs divdesmitais inficētais. Svētdien Itālijā krasi pieauga nāves gadījumu skaits – līdz 366 cilvēkiem (4,96% no 7,3 tūkstošiem inficēto).

Otrajā vietā ierindojusies ASV, kur no vairāk nekā 500 infekcijas gadījumiem miruši jau 19 cilvēki (4,03%). Trešajā vietā mirstības ziņā ir Ķīna (3,83%), ceturtajā – Irāna (2,96%).

Koronavīrusa infekcijas ziņā nelabvēlīgajās valstīs vismazākā mirstība fiksēta Dienvidkorejā (0,68% inficēto).

Slimnieku skaita ziņā pirmo vietu ieņēmusi Dienvidkoreja. Uz katru miljonu iedzīvotāju valstī ir 142,1 apstiprināti koronavīrusa gadījumi.

Otro vietu ieņem Itālija (121,9 cilvēki), trešo — Irāna (80,9), tai seko Ķīna (58,3).

Negaidīti augsts šis rādītājs ir Šveicē (39,3) un Norvēģijā (31,5).

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Lidoja ar vienu reisu: Latvijā apstiprināti seši koronavīrusa gadījumi

Lielākā daļa Eiropas valstu atrodas vienā līmenī inficēto daļas ziņā. Septīto vietu ieņem Zviedrija (20,0), tai seko Beļģija (17,5), Nīderlande (15,4), Francija (14,3), Spānija (13,1), Vācija (12,3), Austrija (11,8), Lielbritānija (4,1). Japānā fiksēti tikai 3,9 inficēšanās gadījumi uz miljonu iedzīvotāju, ASV – 1,4.

Pie tam Ķīnā jau slēgti 11 no 14 iepriekš uzbūvētajiem pagaidu hospitāļiem. Valsts ziņu aģentūras vēsta, ka miruši 53 sociālie darbinieki, kuri epidēmijas laikā pildīja savas funkcijas.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Ziņu lente
0