Lidoja ar vienu reisu: Latvijā apstiprināti seši koronavīrusa gadījumi

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 29. janvāra Latvijā veiktas 244 pārbaudes, diennakts laikā – 22. Rezultātā apstiprinājušies seši inficēšanās gadījumi.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centrs saņēmis informāciju par trim jauniem koronavīrusa "Covid-19" inficēšanās gadījumiem. Visi saslimušie 7. martā ar reisu BT-630 ieradušies no Milānas.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Latvijas aizsardzības ministrs gribēja palielīties un sameloja par koronavīrusa analīzēm

Sieviete inficējās ar vīrusu Červinijas kūrortā Itālijā, netālu no Šveices robežas, kur viņa atpūtās tūristu grupā no 29. februāra līdz 7. martam.

Kopā ar viņu lidoja 39 cilvēki, 24 – Latvijas valstspiederīgie. SPKC atradis visus minētā reisa pasažierus un ekipāžas locekļus. Viņiem ieteikts divas nedēļas uzturēties mājās, karantīnā, ģimenes ārsta uzraudzībā.

No lidostas sieviete devās mājup automašīnā kopā ar diviem ģimenes locekļiem, vismaz viens no viņiem tāpat ir inficējies.

​Pirmais jaunā tipa koronavīrusa gadījums Latvijā tika reģistrēts marta sākumā. 29. februārī sieviete ar bērnu ieradās Rīgā no Milānas ar apstāšanos Minhenē. SPKC departamenta vadītājs ieteica viņai uzturēties 14 dienas mājās un vērīgi sekot veselības stāvoklim.

No 28. februāra Latvijā ieviesti īpaši drošības pasākumi personām, kas ierodas no Itālijas, Rumānijas, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Vakar, 8. martā, Eiropas valstu sarakstā, kur fiksēts koronavīruss, parādījusies arī Luksemburga un Portugāle. Nacionālā aviokompānija airBaltic drošības apsvērumu dēļ pārtraukusi reisus uz Milānu un Veronu līdz aprīļa beigām.

Новые машины неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Mediķi ierakstījuši video par iespējām pasargāties no koronavīrusa

Šodien, 9. martā, Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš piedalīsies Krīzes pārvaldes padomes sapulcē sakarā ar koronavīrusa "Covid-19" izplatību Eiropā.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19. Jaunākie dati liecina, ka inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā sastāda 80 735 cilvēkus, miruši 3119, izārstējušies 58 600 cilvēki.

Ziņu lente
0