Vivjena Vestvuda, Rodžers Voterss un citi piedalās mītiņā Asanža atbalstam

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasОснователь WikiLeaks Дж. Ассанж арестован в Лондоне
Основатель WikiLeaks Дж. Ассанж арестован в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms tiesas sēdes lietā par Džuliana Asanža ekstradīciju uz ASV mūziķi, žurnālisti un tiesībsargi izgāja Londonas ielās, lai atbalstītu WikiLeaks dibinātāju.

RĪGA, 23. februāris – Sputnik. Sestdien Londonā notika Džuliana Asanža piekritēju mītiņš. Līdz ar citām pazīstamām personībām akcijā piedalījās modes dizainere Vivjena Vestvuda, grupas Pink Floyd tekstu un mūzikas autors Rodžers Votess, mūziķis Braiens Ino un citi, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Акция сторонников Дж. Ассанжа в Лондоне - Sputnik Latvija
Lielbritānijā apsolīja neizdot Asanžu valstīm, kur pastāv nāvessods

Aktīvisti aicināja Lielbritānijas varasiestādes nepieļaut austrālieša Džuliana Asanža ekstradīciju. Pirmdien Londonā sāksies tiesas sēdes šajā lietā, tās ilgs visu nedēļu.

WikiLeaks piekritēju mītiņš sākās pie kultūras centra Australia House, pēc tam kolonna ar lozungiem un mūziku devās uz Parlamenta laukumu.

"Džulians ir varasiestāžu nelikumīgu darbību upuris. Tas nav noziegums – publicēt patiesību par amerikāņu kara noziegumiem, ta sir sabiedrības interesēs," norādīja Vestvuda.

"Asanžs ir nevainīgs!" no skatuves paziņoja britu mūziķis Rodžers Voterss.

Asanža advokāti, kam ASV izvirzītas jaunas apsūdzības par 17 likumpārkāpumiem – spiegošanu un slepenas informācijas atkāšanu, apņēmušies nākamnedēļ iepazīstināt ar virkni faktu par austrālieša vajāšanu no ASV varasiestāžu puses pēdējo desmit gadu laikā.


Ziņu lente
0