Ķīna ievieš nāves sodu tiem, kas slēpj inficēšanos ar koronavīrusu

© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsЛюди в масках в пустынном торговом центре в Пекине
Люди в масках в пустынном торговом центре в Пекине  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnā nolēmuši piespriest nāves sodu par inficēšanās ar koronavīrusu slēpšanu, kā arī par nepatiesas informācijas sniegšanu par pacienta stāvokli, teikts tiesas lēmumā.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Ķīnas Kriminālkodeksā paredzēts bargs sods tiem, kas koronavīrusa epidēmijas laikā būs atmaskots korumpētībā, viltotu zāļu ražošanā un izplatīšanā, citu cilvēku apzinātā inficēšanā, kā arī smaga kaitējuma nodarīšanā mediķiem, raksta RIA Novosti.

Policists maskā tukšā ielā Šanhajā - Sputnik Latvija
Foto
Cilvēki pazuduši no ielām, veikali slēgti, sastrēgumu nav: koronavīruss Ķīnā

Paredzēts pat nāves sods cilvēkiem, kuri būs pārkāpuši vismaz vienu no šiem punktiem, teikts paziņojumā Pekinas Otrās vidējās pakāpes tautas tiesas mājaslapā.

Nāves sodu var piespriest "pacientiem, kam ir apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu, kā arī patogēna nēsātājiem, kas atsakās no karantīnas un ārstēšanas vai patvaļīgi pārkāpj karantīnas režīmu, kā arī apmeklē sabiedriskas vietas un transportu".

Šajā punktā norādītas arī personas, kurām ir reģistrēts inficēšanās aizdomu gadījums, taču viņu atteikšanās no karantīnas un ārstēšanas, kā arī sabiedrisko vietu un transporta apmeklēšanas rezultātā notika saslimšanas izplatīšanās - "maksimālais sods – nāves sods".

Skars arī ierēdņus

Ar īpašu punktu ir izcelti ierēdņi. Tiem, kas "ļaunprātīgi izmantos dienesta stāvokli preču un materiālo vērtību un naudas līdzekļu izšķērdēšanai, zādzībai, krāpšanai un cita veida nelikumīgai piesavināšanai, kas paredzēti dažāda veida katastrofu, tai skaitā infekcijas epidēmiju, novēršanai un kontrolei", paredzēts bargs sods.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka 1. februārī Filipīnās no koronavīrusa miris 44 gadus vecs vīrietis. Viņa nāve kļuva par pirmo nāvi, ko izraisīja 2019-nCoV vīruss, ārpus Ķīnas robežām.

Люди в спецодежде на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Zinātnieki noskaidrojuši, cik ilgi koronavīruss dzīvo uz priekšmetiem

2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā. Pirmie pacienti bija saistīti ar jūras produktu tirgu. Eksperti provizoriski konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

30. janvārī Pasaules Veselības organizācija atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, tāpat kā Hubei provincē un visā pasaulē.

Pirmā nāve no koronavīrusa jau ir reģistrēta Eiropā. Francijā miris tūrists no Ķīnas, kurš ieradās Eiropas valstī 2020. gada 16. janvārī.

Ziņu lente
0