Dānija par kokaīna kontrabandu aizturēti divi Latvijas pilsoņi

© PiqselsКокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsoņi centās paņemt no Dānijas salas lielu partiju kontrabandas kokaīna, taču policija viņus aizturēja.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Dānijas policija aizturējusi divus Latvijas pilsoņus lietā par kokaīna kontrabandu lielos apmēros, vēsta Mixnews.lv.

Janvāra beigās refrižeratoru kuģis "Duncan Island" izgāja no Ekvadoras, ierādās uz Helsingborgu Zviedrijā un devās uz Sanktpēterburgu Krievijā.

Кокаин - Sputnik Latvija
Par 1,4 tonnu kokaina pārvešanu britu tiesa piesprieda latvietim un igaunim cietumsodu

Sestdien no kuģa uz Langelanas salu Dānijā kontrabandas ceļā tika nogādāti 100 kg kokaīna. Lai saņemtu narkotikas, sestdien no Langelanas ar laivu pie kuģa devās trīs vīrieši – divi Latvijas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis. Viņi tika aizturēti, kad ar kokaīnu atgriezās uz salu.

Kuģis nogādāts Dānijā, Kalunborgas ostā, kur aizturēti visi 24 tās ekipāžas locekļi – Ekvadoras, Filipīnu, Indijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas pilsoņi. Izmeklēšana noskaidro, kam tika paredzēta kokaīna krava.

Latvijas ĀM vairākkārt brīdinājusi par to, ka Latvijas valstspiederīgie arvien biežāk ir gatavi kļūt par narkotiku kurjeriem apmaiņā pret ātras un labas peļņas solījumiem, taču daudzās valstīs par šāda vieda noziegumiem var bargi sodīt, tostarp līdz pat nāvessodam.

Ziņu lente
0