Par 1,4 tonnu kokaina pārvešanu britu tiesa piesprieda latvietim un igaunim cietumsodu

CC0 / pixabay / Кокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jahtu ar Surinamā iekrautām narkotikām aizturēja netālu no Lielbritānijas krastiem pērnā gada augusta beigās.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Bristoles Karaliskā tiesa Lielbritānijā piesprieda 30 gadu cietumsodu Igaunijas pilsonim Ričardam Mustam – jahtas kapteinim, kura pārvadāja 1,4 tonnas kokaīna no Surinamas uz Apvienoto Karalisti, paziņoja trešdien igauņu avīze Postimees.

Izdevums atzīmē, ka tāpat tiesa paziņoja spriedumu četriem Musta līdzdalībniekiem par kokaīna kontrabandu un tā slēpšanu uz klāja no muitas darbiniekiem.

Jahta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvieši un lietuvieši atveda uz Jaunkaledoniju pusotru tonnu kokaīna

"Tiesa piespriedusi 30 gadu cietumsodu Ričardam Mustam, Lielbritānijas pilsoņiem Naidželam Klarkam un Dīnam Votersam – 28 gadus, Nīderlandes pilsoņiem Raimondam Dikstram – 18 gadus un Latvijas pilsonim Voldemāram Gailim – 16 gadus cietumsoda," - teikts paziņojumā.

Lielbritānijas robežsargi un policija aizturēja jahtu-katamarānu Normad netālu no Lielbritānijas krastiem 2018. gada 29. augustā. Jahtas kratīšanas laikā tika atrastas 1,4 tonnas kokaīna. Uz kuģa klāja tika aizturēts Musts, Dikstra un Gailis. Pēc divām dienām policija aizturēja Klārku un Votersu, kuriem bija jāpieņem kokaīna partija Lielbritānijā.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem kokaīns tika iekrauts Surinamā, Dienvidamerikā. Notiesātie par kokaīna partiju samaksāja 44 miljonus mārciņu (58 miljonus dolāru). Realizējot narkotiku, par šo daudzumu varēja saņemt 112 miljonus mārciņu (147,7 miljonus dolāru).

Ziņu lente
0