Putins: centieni noklusēt nacistu noziegumus ir amorāli

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин в ходе рабочего визита в Израиль, 23 января 2020
Президент РФ Владимир Путин в ходе рабочего визита в Израиль, 23 января 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsveicis memoriālā vakara "Piemiņas glabātājs" dalībniekus. Pasākums Maskavā organizēts par godu Starptautiskajai Holokausta upuru piemiņas dienai.

RĪGA, 27. janvāris - Sputnik.Nacistu noziegumiem nav noilguma termiņa, tiem nav piedošanas un aizmirstības, tāpēc mēģinājumi pārrakstīt vēsturi ir nepieļaujami un amorāli, uzsvēra Krievijas prezidents Vladimirs Putins, apsveicot memoriālā vakara "Piemiņas glabātājs" dalībniekus Maskavā, vēsta Sputnik Moldova.

Krievijas līderis apliecināja, ka vispārējs pienākums ir saglabāt un nodot nākamajām paaudzēm patiesibu par asiņaināko pagājušā gadsimta karu un miljoniem upuru, tāpat kā par Sarkanās armijas varoņdarbu.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Politika
Simoņana ierosinājusi akciju #VaiKaunaNav Polijas politiķiem

Memoriālais vakars "Piemiņas glabātājs" Maskavā notika par godu Starptautiskajai Holokausta upuru piemiņas dienai.

"Holokausts ir viena no traģiskākajām, drūmākajām lappusēm pasaules vēsturē. Nacistu un viņu līdzskrējēju noziegumiem nav noilguma termiņa, tiem nav ne piedošanas, ne aizmirstības. Jebkādi centieni noklusēt šos notikumus, pārrakstīt vēsturi ir nepieļaujami un amorāli," teikts telegrammā, kas publicēta Kremļa vietnē.

Ik gadus 17.janvārī tiek atzīmēta Starptautiskā Holokausta upuru piemiņas diena – no nacistu rokām bojā gājušo sešu miljonu ebreju piemiņai. Šī diena – Aušvicas atbrīvošanas diena – noteikta ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas lēmumu 2005.gadā.

Ziņu lente
0