ANO ģenerālsekretārs nosauca četrus "Apokalipses jātniekus"

© Sputnik / В. Бабайлов / Pāriet pie mediju bankasВсадники Апокалипсиса
Всадники Апокалипсиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militāro konfliktu drauds, globālā sasilšana, nevienlīdzības izaugsme un jauno tehnoloģiju ļaunprātīga izmantošana – ANO ģenerālsekretārs uzskaitīja draudus cilvēces pastāvēšanai.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs nosauca četrus galvenos draudus pasaules pastāvēšanai uzstāšanās laikā ANO Ģenerālajā Asamblejā.

"Es redzu "četrus jātniekus" mūsu vidū – četrus gaidāmos draudus, kuri pakļauj briesmām XXI gadsimta progresu un rada draudus XXI gadsimta iespējām," pateica Guterešs.

Pēc viņa sacītā, pirmais "jātnieks" ir "augsta ģeostratēģiskā spriedze". ANO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka postoši konflikti ved pie plaša mēroga cilvēku ciešanām, tiek novērota kodola draudu izaugsme.

Otrais "jātnieks" ir klimatiskā krīze. Guterešs pievērsa uzmanību tam, ka pasaulē vērojams vidējās temperatūras kāpums, savukārt miljoniem dzīvnieku sugu nonākuši uz izzušanas robežas.

Par trešo "jātnieku" Guterešs nosauca "augošo globālo neuzticību". Viņš paziņoja, ka pasaulē samazinās uzticība politiskajām iestādēm; divi no trim cilvēkiem dzīvo valstīs, kur pieaug nevienlīdzība; arvien vairāk un vairāk cilvēku apšauba globalizācijas lietderīgumu.

Pēdējais "jātnieks", saskaņā ar ANO ģenerālsekretāra paziņojumu, ir "digitālās pasaules tumšā puse": jaunās tehnoloģijas izmanto noziegumu pastrādāšanai, naida kurināšanai, nepatiesas informācijas izplatīšanai un cilvēku ekspluatācijai.

Ziņu lente
0