Zakerbergs sniedzis notikumu prognozi tuvākajiem desmit gadiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasМарк Цукерберг
Марк Цукерберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Facebook vadītājs uzskata, ka tuvāko desmit gadu laikā parādīsies privāta sociālā platforma, kuras mērķis būs personiskās attiecības. Pēc viņa domām, tā apvienos nelielas sabiedrības.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. ASV korporācijas Facebook vadītājs Marks Zakerbergs pastāstījis, kādas pārmaiņas, pēc viņa domām, sagaida pasauli tuvākajos desmit gados, vēsta RIA Novosti.

Zakerbergs uzskata, ka līdz 2030.gadam parādīsies tehnoloģija, kas radīs papildināto un virtuālo realitāti. Tā ļaus planētas iedzīvotājiem uzskatīt, ka viņi atrodas līdzās citam cilvēkam, lai kur viņš atrastos. Turklāt pētniekiem izdosies novērtst un izārstēt pietiekamu skaitu slimību, lai vidējais dzīves ilgums pieaugstu par 2,5 gadiem.

Zakerberga prognoze liecina, ka tuvāko desmit gadu laikā parādīsies privāta sociālā platforma, kuras mērķis būs personiskās attiecības. Pēc viņa domām, tā apvienos nelielas sabiedrības. Viņš atzīmēja, ka internets devis cilvēcei "superspēku" – iespēju kontaktēties ar ko un kur vien cilvēks vēlas. Taču vienlaikus cilvēki ir zaudējuši tuvības sajūtu un apziņu par savu unikālo lomu. Jaunā sociālā platforma centīsies atrisināt šīs problēmas.

Социальные сети - Sputnik Latvija
Viedoklis
Facebook revolūciju ēras beigas: protests cieš sakāvi ar trim klikšķiem

Tāpat uzņēmējs pauda viedokli, ka nākotnē būs vērojama iespēju decentralizācija un mazais bizness gūs piekļuvi tehnoloģijām, ko patlaban izmanto lielie "spēles dalībnieki".

Tāpat Zakerbergs savā prognozē piemineja problēmu, ko rada lielo digitālo sabiedrību kontrole un ar to saistītie vārda brīvības un datu konfidencialitātes jautājumi.

"Ļoti reti var atrast precīzu "pareizu" atbildi, un daudzios gadījumos tas ir tikpat svarīgi, kā arī pieņemto lēmumu leģitimitāte no sabiedrības viedokļa," teikts viņa publikācijā.

Zakerbergs uzskata, ka valdībai jānosprauž skaidrāki noteikumi kaitīgās informācijas, satu saglabāšanas un transportēšanas kontekstā. Pēc viņa domām, šīs problēmas palīdzēs atrisināt arī jauns pārvaldes paņēmiens, ar kura starpniecību būs iespējams pārsūdzēt lēmumus strīdīga satura jautājumā.

"Šajā desmitgadē mums nāksies daudz ko paveikt un daudz ko apgūt, lai iecerētais piepildītos," konstatēja Zakerbergs.

Ziņu lente
0