Politika

Tramps iesaka Erdoganam neiejaukties Lībijas iekšējās lietās

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий
Председатель Комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien Turcijas parlaments ar balsu vairākumu apstiprināja likumprojektu, kas ļauj nosūtīt bruņotos spēkus uz Lībiju.

RĪGA, 3. janvāris - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps sarunā ar Turcijas līderi Tajipu Erdoganu paziņoja, ka ārvalstu iejaukšanās padarīs vēl sarežģītāku situāciju Lībijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Baltā nama sniegto informāciju.

"Līderi apsprieda divpusējos un reģionālos jautājumus. Prezidents Tramps norādīja, ka ārvalstu iejaukšanās padarīs vēl sarežģītāku situāciju Lībijā," teikts paziņojumā.

Tramps un Erdogans vienojās, ka nepieciešama situācijas deeskalācija Idlibā, Sīrijā "civiliedzīvotāju aizsardzībai".

Турецкие военные грузовики, перевозящие танки и бронированные машины, пересекают пограничные ворота с Сирией - Sputnik Latvija
Turcijas parlaments devis atļauju bruņoto spēku nosūtīšanai uz Lībiju

Ceturtdien Turcijas parlaments ar balsu vairākumu apstiprināja likumprojektu, kas ļauj nosūtīt bruņotos spēkus uz Lībiju.

Turcijas bruņoto spēku nosūtīšana uz Lībiju pēc Tripoles pieprasījuma var sarežģīt situāciju valstī, ir jāmeklē miermīlīgas iespējas risināt krīzi Lībijā, paziņoja Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis.

"Turcijas parlamenta lēmums mani satrauc. Turcijas karavīru nosūtīšana uz Lībiju pēc Tripoles pieprasījuma var padziļināt krīzi un sarežģīt situāciju. Krievija vienmēr ir atbalstījusi situācijas noregulēšanu Lībijā politiski diplomātiskā ceļā. Faktiski, valstī ir divvaldība pilsoņu konfrontācijas apstākļos," Sluckis konstatēja komentārā RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem, tādā situācijā ārvalstu militāra iejaukšanās nebūt nav labākais risinājums.

Sluckis ieteica meklēt miermīlīgus krīzes risinājuma paņēmienus ar ANO starpniecību un visas starptautiskās sabiedrības centieniem.

Ziņu lente
0