Turcijas parlaments devis atļauju bruņoto spēku nosūtīšanai uz Lībiju

© Can Erok/DHA-Depo Photos via APТурецкие военные грузовики, перевозящие танки и бронированные машины, пересекают пограничные ворота с Сирией
Турецкие военные грузовики, перевозящие танки и бронированные машины, пересекают пограничные ворота с Сирией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš mediji vēstīja, ka Lībijas nacionālās saskaņas valdība lūgusi Turcijas militāro palīdzību pēc Lībijas nacionālās armijas uzbrukuma valsts galvaspilsētai.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Turcijas parlaments pieņēmis likumprojektu, kas dod atļauju nosūtīt valsts bruņotos spēkus uz Lībiju, vēsta RIA Novosti.

Dokuments tika iesniegts parlamentā pirmdien. To atbalstīja 325 deputāti no valdošās Taisnības un attīstības partijas un nacionālistiskās Nacionalās kustības partijas. Pret to iebilda 184 deputāti no opozīcijā strādājošajām Republikāniskās tautas partijas, Labās partijas, Laimes partijas (Saadet) un kurdus atbalstošās Tautu demokrātijas partijas.

Iepriekš mediji vēstīja, ka Lībijas nacionālās saskaņas valdība (NSV) lūgusi Turcijas militāro palīdzību pēc Lībijas nacionālās armijas uzbrukuma valsts galvaspilsētai ar Halifu Haftaru priekšgalā. Tika lūgts militārais atbalsts gaisā, uz zemes un jūrā, lai atvairītu uzbrukumu. Turcija apsolīja palīdzēt NSV.

Situācija Lībijā

Pēc Lībijas prezidenta Muamara Kadāfi gāšanas un slepkavības 2011.gadā valstī iestājusies divvaldība: austrumos strādā tautas ievēlēts parlaments, bet rietumos, galvaspilsētā Tripolē, valda ar ANO un Eiropas Savienības atbalstu saformētā nacionālās saskaņas valdība ar Faijezu Saradžu priekšgalā.

Valdība valsts austrumos strādā neatkarīgi no Tripoles un sadarbojas ar Lībijas nacionālo armiju, ko komandē maršals Halifs Haftars – kopš šī gada aprīļa viņš regulāri cenšas ieņemt Tripoli.

12.decembrī Haftars paziņoja, ka sākta izšķirošā cīņā par Tripoli. Iepriekš Lībijas nacionālajai armijai neizdevās gūt nekādus nopietnus panākumus: abas puses joprojām saglabā savas pozīcijas, no abām pusēm darbojas artilērija un aviācija.

Ziņu lente
0