Paļaujies uz mums: Višinskis aizsācis akciju Sputnik Igaunija atbalstam

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasИсполнительный директор МИА "Россия сегодня" Кирилл Вышинский
Исполнительный директор МИА Россия сегодня Кирилл Вышинский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" izpilddirektors Kirils Višinskis iniciējis zibakciju #SputnikSpēks portāla Sputnik Igaunija darbinieku atbalstam, kam vietējās varasiestādes draud ar kriminālatbildību par viņu profesionālo pienākumu pildīšanu.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Portāla Sputnik Igaunija darbinieku atbalstam, kam vietējās varasiestādes draud ar kriminālatbildību par saikni ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa", aizsākta zibakcija #SputnikSpēks, neskatoties uz pastiprināto klusēšanu no liberālās sabiedrības puses, kam citkārt ļot patīk patrokšņot par varasiestāžu spiedienu pret medijiem ("Je suis Charlie" un tā tālāk), vēsta Sputnik Igaunija.

Akciju iniciējis "Rossija segodņa" izpilddirektors Kirils Višinskis, kurš, būdams aģentūras "RIA Novosti Ukraina" galvenais redaktors, pats uz savas ādas izjutis visus Kijevas tiesiskās patvaļas "jaukumus". Višinskis, kurš kopumā cietumos Ukrainā pavadījis 15 mēnešus par savu profesionālo pienākumu izpildi, ļoti labi saprot, cik nepieciešams ir tāds atbalsts žurnālistiem, kuri Igaunijā izsludināti ārpus likuma.

Par zibakcijas #SputnikSpēks simbolu kļuva dzeltena – aģentūras firmas krāsā – svaru bumba, uz kuras angļu valodā rakstīts "Got You Covered!" ("Paļaujies uz mums!"). Višinskis kontatēja: ja pret žurnālistu vērsts varasiestāžu spiediens – "viņi ir zem preses", nav svarīgi, kādu formu tas ieguvis – izskanējuši aresta draudi vai noticis arests.

"Tomēr šī prese ļauj savākties, koncentrēties un apzināties, ko tu dari un kāpēc. Mūsu igauņu kolēģi un visi pārējie ļoti labi saprot, kāpēc pret viņiem vērsts spiediens, tāpēc atbalsts viņiem ir īpaši svarīgs," viņš teica.

Višinskis akcentēja: viņš nevēlas, lai notiekošais tiktu uztverts pārlieku traģiski, tāpēc pati atbalsta akcija ir gumora un ironijas pilna. "Kolēģi, mēs par jums spiežam visu, ko tik var," viņš uzrunāja Sputnik Igaunija dabiniekus.

Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām - Sputnik Latvija
Video
Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām

Atbalsta akcijā jau iesaistījušies pazīstami "Rossija segodņa"darbinieki – Andrejs Blagorirenko, Pjotrs Lidovs-Petrovskis, Armens Gasparjans, Turals Kerimovs, kā arī korespondenti no aģentūras ziņu lentēm spāņu, ķīniešu un angļu valodās.

Nesen starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" informēja, ka Sputnik Igaunija darbinieki saņēmuši Policijas un robežsardzes departamenta vēstules ar atklātiem draudiem ierosināt krimināllietas, ja viņi līdz 2020. gada 1. janvārim nepārtrauks darba attiecības ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa". Savu lēmumu Tallina pamatoja ar sankcijām, ko ES ieviesa 2014. gada martā pret vairākām fiziskām un juridiskām personām pēc notikumiem Ukrainā, tostarp pret Dmitriju Kiseļovu (mediju grupas "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru).

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot situāciju, paziņoja, ka Krievijas vadība darīs visu iespējamo, lai atbalstītu Sputnik darbu citās valstīs.

"Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana vērsās pie Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas ar lūgumu nepieļaut žurnālistu arestu.

Ziņu lente
0