Baltais nams atteicies nekavējoties piešķirt palīdzību Ukrainai

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai bija viens no nedaudzajiem, pret ko Baltais nams kategoriski iebilda budžetam veltītajās debatēs.

RĪGA, 21. decembris - Sputnik. Baltais nams, piedraudot ar prezidenta veto un valdības darbības apturēšanu, panācis Demokrātiskās partijas atteikšanos no formulējuma likumā, kas paredz tūlītēju militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Washington Post.

Piektdien ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja likumu par aizsardzības budžetu 2020. gadam 738 miljardu dolāru apmērā. Likumā iekļauti arī līdzekļi "Krievijas apturēšanai", sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2" un militārā palīdzība Ukrainai.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Allseas apturējusi darbu gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbu ietvaros

Washington Post, atsaucoties uz  informācijas avotiem Kongresā un prezidenta administrācijā, pastāstīja, ka jautājums par militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai bija viens no nedaudzajiem, pret ko Baltais nams ieņēmis stingru pozīciju budžetam veltītajās debatēs. Sākotnējā formulējuma pieņemšanas gadījumā Baltajam namam nāktos piešķirt Kijevai 250 miljonus dolāru 45 dienu laikā no budžeta apstiprināšanas brīža. Debatēs demokrāti atteicās no šī formulējuma.

Izdevums atgādināja, ka šogad Baltais nams atteicies piešķirt militāro palīdzību Ukrainai periodā, kad, pēc demokrātu vārdiem, Tramps aizturējis Kongresa apstiprināto militāro palīdzību Ukrainai, par to pieprasot prezidenta Vladimira Zeļenska politisko pakalpojumu – izmeklēšanu pret Trampa oponentu Džo Baidenu. Tramps apliecināja, ka no Ukrainas vadības pieprasījis tika cīņu ar korupciju.

Ziņu lente
0