Krievijas senators pastāstīja, kur iestrēgušas Baltijas valstis

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике и взаимодействию со средствами массовой информации Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике и взаимодействию со средствами массовой информации Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES galvenajām valstīm nav vajadzīga augsta līmeņa spriedze ar Krieviju, to apstiprināja tikšanās "Normandijas formātā" Parīzē, tikai Polija un Baltijas valstis vēl dzīvo pagājušā gadsimta vidū, pauda Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. "Normandijas formāta" valstu līderu tikšanās Parīzē veicinājusi siltāku attiecību veidošanos starp Krieviju un ES galvenajām valstīm, kas vēlas "mazliet nomierināties". Negatīvu attieksmi pret Krieviju popularizē tikai Baltija un Polija, norādīja Krievijas senators Aleksejs Puškovs intervijā izdevumam "Poļitika segodņa".

Krievijas Federācijas Padomes Informācijas politikas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, novērtējot "Normandijas samita rezultātus", paziņoja, ka radikālais negatīvisms attiecībās starp Krieviju un ES galvenajām valstīm pazūd.

Президент РФ Владимир Путин и президент Франции Эммануэль Макрон, президент Украины Владимир Зеленский и федеральный канцлер Германии Ангела Меркель во время встречи в Нормандском формате в Елисейском дворце - Sputnik Latvija
Gūstekņu apmaiņa un īpašais statuss: kāda vienošanās panākta samitā Parīzē

"Tikšanās Parīzē ir neliels solis, tomēr solis uzlabošanās virzienā. Un Eiropa gribētu mazliet nomierināties. Izņemot Poliju un Baltijas valstis, kas vēl jorojām dzīvo divdesmitā gadsimta vidū. Arī Eiropas Savienībai augsts konflikta līmenis nav īpaši vajadzīgs," norādīja Puškovs.

Politiķis pauda pārliecību arī par to, ka tikšanās Parīzē palīdzējusi atkal ievest lietišķā gultnē Krievijas un Ukrainas prezidentu attiecības.

"Samits Parīzē bija svarīgs, jo ļāva atkal ievest lietišķā gultnē Krievijas un Ukrainas prezidentu attiecības. Šādu attiecību trūkums Porošenko vairas dēļ slēdza visas iespējas dialogam. Savukārt Makrons parādīja, ka Parīze sākusi spēlēt svarīgāku lomu Eiropas politikā," Puškovs paziņoja savā lapā Twitter.

​Tikšanās Parīzē

"Normandijas formāta" valstu līderu Vladimira Putina, Angelas Merkeles, Emanuela Makrona un Vladimira Zeļenska tikšanās notika 9.decembrī Parīzē.

Pārrunas ilga aptuveni 5,5 stundas, ieskaitot pusotru stundu ilgu pārtraukumu Krievijas un Ukrainas prezidentu divpusējai sarunai un noslēguma preses konferenci.

Глава Луганской народной республики Леонид Пасечник - Sputnik Latvija
Intervija
Leonīds Pasečņiks: Zeļenskis tā arī var palikt "prezidents-cerība"

Komunikē, kas pieņemts pēc pārrunām Parīzē, par pamatu darbam "Normandijas formātā" nosaukti Minskas protokoli. Deklarācijā fiksēts, ka visi dalībnieki ir ieinteresēti saskaņot Donbasa īpašo statusu (uz laiku piešķirt Donbasam īpašu statusu vietējo vēlēšanu periodā un ieviest pastāvīgo statusu pēc vēlēšanu vērtējuma no EDSO puses).

Paredzēta arī spēku atvilkšana līdz 2020.gada marta beigām trijos jaunos punktos Donbasā un jaunu caurlaides punktu atvēršana 30 dienu laikā.

Tāpat "Normandijas" valstu līderi aicināja kontaktu grupu nodrošināt Donbasā aizturēto personu apmaiņu saskaņā ar formulu "visi pret visiem" līdz šī gada beigām un piešķirt Sarkanajam Krustam piekļuvi visām aizturētajām personām.

Ziņu lente
0