VFR aicina ņemt vērā Baltijas valstu un Polijas attieksmi pret Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдат канадского контингента НАТО в Латвии на БТР LAV 6 в День Лачплесиса
Солдат канадского контингента НАТО в Латвии на БТР LAV 6 в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības iestādes vadītāja norādīja, ka šo valstu uztvere atšķiras no Eiropas uztveres un no to pieredzei nevar vienkārši "atmest ar roku".

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Vācijai ir jāņem vērā tas, kā Krieviju uztver Baltijas valstīs un Polijā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz VFR aizsardzības ministers Annegrētes Krampas-Karenbaueres interviju izdevumam Bild.

Izdevums vēsta, ka viņa atgādināja par šo valstu attieksmi pret Krieviju Vācijas "naivās" attieksmes pret Krieviju kontekstā.

Самолет Ан-2 ВВС Латвии. - Sputnik Latvija
Kas notiek? Militārās lidmašīnas izraisījušas uztraukumu Latvijas iedzīvotāju vidū

"Es pamanu, ka Baltijas valstīs un Polijā ir absolūti citāda Krievijas uztvere. Krievija tur daudzkārt ir pārkāpusi gaisa telpu, rosina dezinformācijas kampaņas. Mums vienkārši nebūtu jāatmet ar roku šo valstu pieredzei," paziņoja Krampa-Karenbauere.

Paziņojumi par "Krievijas draudiem" periodiski skan rietumu politiķu runās, visbiežāk Baltijas valstu un Polija amatpersonu teiktajā. Tostarp Lietuvas prezidents Gitans Nausēda nosauca Krieviju par "vienu no galvenajiem NATO draudiem".

Tikmēr Polijas prezidents Andžejs Duda norādīja, ka aliansei nav ienaidnieku, savukārt KF ir partneris un kaimiņš, kuram viņa valsts vienkārši nepiekrīt visos jautājumos. Krievijas Federācijas Padomē izteica pieņēmumu, ka šos vārdus Polija līderis visdrīzāk atkārtojis pēc ASV prezidenta Donalda Trampa sacītā, nevis pauda valsts pozīciju.

Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka negrasās nevienam uzbrukt, taču Baltijas valstis turpina uzturēt mītu par "Krievijas draudiem", lai turpinātu audzēt NATO kontingentu un militārās tehnikas skaitu savā teritorijā un attaisnotu vērā ņemamus izdevumus aizsardzībai.

Военнослужащий мотострелковой дивизии во время учений, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ierobežojuma zona NATO: Kaļiņingradu plānots nostiprināt ar jaunu divīziju

Tāpat Krievija daudzkārt paziņojusi, ka visi KF lidmašīnu lidojumi tika veikti un tiek veikti stingri ievērojot starptautiskos gaisa telpas lietošanas noteikumus virs neitrālajiem ūdeņiem, nepārkāpjot citu valstu robežas.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka tai pašai Lietuvai, līdzīgi pārējām Baltijas valstīm, tā vietā, lai atvairītu "Krievijas agresiju", būtu beidzot jāpievērš uzmanība patiesiem draudiem, kuri karājas virs tās, – Eiropas Savienības budžeta dotāciju samazinājums.

Ziņu lente
0