Politika

Kā tas notiks: Kremlis pastāstīja par Putina un Zeļenska gaidāmo tikšanos

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasКупола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве
Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs pastāstīja, kāds ir Kremļa viedoklis jautājumā par Putina un Zeļenska tikšanās formātu "Normandijas četrinieka" samitā Francijas galvaspilsētā.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Krievijas un Ukrainas valstu vadītāju Vladimira Putina un Vladimira Zeļenska gaidāmās tikšanās Parīzē formāts vēl nav precizēts, taču tā notiks, pastāstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Tā vai citādi Putins un Zeļenskis aprunāsies," paziņoja Kremļa pārstāvis telekanāla "Rossija 1" ēterā, komentējot gatavošanos "Normandijas četrinieka" valstu līderu samitam Parīzē, informēja Sputnik Igaunija.

Pie tam Peskovs atzīmēja, ka Putina un Zeļenska tikšanās formāts nebūt nav svarīgākais jautājums šajā konkrētajā gadījumā.

Президент Франции Эммануэль Макрон, президент РФ Владимир Путин, канцлер Германии Ангела Меркель (слева направо), архивное фото - Sputnik Latvija
"Normandijas četrinieka" līderi vienojušies par tikšanos

"Kāda būs anturāža, kāds būs formāts, - vienošanās par to noteikti tiks panākta, kad pati tikšanās nāks tuvāk," konstatēja Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Iepriekš vēstīts, ka tikšanās "Normandijas formātā" – Krievija, Francija, Vācija, Ukraina – notiks 9.decembrī Parīzē. Krievijas valsts vadītājs pirmo reizi personīgi tiksies ar Ukrainas prezidentu.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paskaidroja, kāda iemesla dēļ Vladimirs Putins pieņēmis ielūgumu piedalīties "Normandijas četrinieka" samitā: tas kļuva iespējams pēc dažiem konkrētiem soļiem "uz zemes" – spēku atvilkšanas saskares līnijas iecirkņos Donbasā un lēmuma pieņemšanas par "Štainmeiera formulu".

"Pēc tam, kad ieraudzījām soļus šajā virzienā, tik apstiprināta arī tikšanās," atklāja Zaharova nesenajā brīfingā preses pārstāvjiem.

Ziņu lente
0