Politika

NATO samita laikā Tramps sarīkos tikšanos ar Baltijas un Polijas pārstāvjiem

© Mandel NGAN / AFPФлаги стран членов НАТО
Флаги стран членов НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamnedēļ Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstu pārstāvji tiksies NATO samitā Lielbritānijas galvaspilsētā.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps NATO samitā Londonā decembra sākumā sarīkos atsevišķu tikšanos ar alianses dalībvalstu līderiem, kuras robežojas ar Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz CNBC.

Ziemeļatlantijas alianses 70. jubilejai veltītais samits notiks nākamnedēļ Londonā.

Portāls sniedz programmu, spriežot pēc kuras samita pirmajā dienā Amerikas līderim ir ieplānota tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kā arī piedalīšanās NATO valstu līderu svinīgajā pieņemšanā, kuru rīkos Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Президент Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Levits: NATO ir stūrakmens mūsu visu drošībai

Trešdien notiks plenārsesija, savukārt pēc tās Tramps darījumu pusdienu ietvaros sarīkos pārrunas ar Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas, Bulgārijas, kā arī Lielbritānijas pārstāvjiem.

Turklāt ir gaidāmas Amerikas prezidenta tikšanās ar Vācijas, Itālijas un Dānijas pārstāvjiem.

Saskaņā ar CNBC datiem, samita laikā dalībvalstis apspriedīs Eiropas aizsardzības iniciatīvās īstenošanas jautājumus, kura paredz pretdarbības attiecībā pret Krieviju, kā arī Ķīnas savaldīšanu.

Pēdējo gadu laikā NATO aktīvi pastiprinās pie Krievijas rietumu robežām, tostarp Baltijas valstīs un Polijā. Iepriekš noskaidrojās, ka rietumu militārā bloka naudas ieguldījumi militārajā jomā 20 reizes pārsniedz Krievijas aizsardzības izdevumus. Maskavā daudzkārt ir norādījuši, ka Krievija negrasās nevienam uzbrukt, un aliansei par to ir labi zināms, taču viņi piesedzas ar paziņojumiem par "Krievijas draudiem" un "iespējamo agresiju", lai varētu pēc iespējas tuvāk pienākt pie KF robežām.

Ziņu lente
0