Minska un Kijeva līdz gada beigām apspriedīs ūdens ceļu starp Baltijas un Melno jūru

© Sputnik / Андрей БогдановБалтийское море, закат, Паланга
Балтийское море, закат, Паланга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas premjers paziņoja, ka tas ir ļoti liels infrastruktūras projekts, kurš abām valstīm ir jāīsteno kopējiem spēkiem.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Baltkrievija un Ukraina līdz gada beigām sarīkos tikšanos, lai apspriestu ūdens ceļu E40, kas savienos Baltijas un Melno jūru, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz BELTA.

Starptautiskais projekts E40 – tas ir ūdens ceļš, kas savienos Baltijas un Melno jūru caur Vislu, Rietumu Bugu un Dņepru. Projekts skar Poliju, Baltkrieviju un Ukrainu. Ukrainas Infrastruktūras ministrija izskatīja iespēju uzsākt upes pārvadājumus no Baltkrievijas uz Melno jūru 2020. gada otrajā pusē.

BELTA vēsta, ka Baltkrievijas premjerministrs Sergejs Rumass pastāstīja, ka Baltkrievijas un Ukrainas starpvaldību komisija tiksies līdz šī gada beigām, lai apspriestu jautājumus, kas ir divpusējā darba dienas kārtībā.

Крым на карте - Sputnik Latvija
Krima reaģēja uz Ukrainas plāniem piekļūt Baltijas valstīm caur jūru

"Pirmām kārtām ūdens ceļu E40. Tas ir liels infrastruktūras projekts, kurš mums ir jāīsteno kopā ar Ukrainu," pateica Rumass.

Sputnik Baltkrievija ziņoja, ka Ukrainas premjers Aleksejs Gončaruks jau atzīmējis, ka projekta īstenošanai ir jāvienojas ar kaimiņvalstīm, caur kurām ies šis te ceļš.

Izdevums norāda, ka kuģniecības ceļa izveidošanu no Melnās jūras līdz Baltijas jūrai pirms dažiem gadiem aktīvi virzīja Polija. Pirms diviem gadiem šāda projekta vērtība tika lēsta aptuveni 12 miljardu eiro apmērā.

Komentējot šo projektu, Krievijas eksperts, KF valdības Finanšu universitātes prorektors Aleksandrs Zubecs norādīja, ka upe Pripete, kura var savienot Dņepru un Vislu, ir pārāk šaura, un lieli kuģi nespēs iziet cauri tai. Tādēļ kanāls nespēs funkcionēt visa gada garumā.

Ziņu lente
0