Bez munīcijas, toties ar salmiem: Ukrainas armijā atrasti interesanti Javelin

© U.S. Army photo by Staff Sgt. Keith AndersonАмериканский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК)
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla MSNBC ēterā amerikāņu izdevuma žurnālists pastāstījis par Javelin mulāžām, ko Ukrainas armijas kareivji izvieto Donbasā, lai "aizbiedētu" tankus.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Avīzes The New York Times korespondents Pīters Beikers kritizēja skarbos noteikumus, ko ASV izvirzījušas pirms prettanku raķešu kompleksu Javelin piegādes Ukrainai. Žurnālists skaidroja, ka šī iemesla dēļ Ukrainas armija ir spiesta demonstrēt pie frontes līnijas sistēmu mulāžas, vēsta Sputnik Igaunija.

Telekanāla MSNBC ēterā žurnālists atgādināja, ar kādu lepnumu Baltā nama tagadējais saimnieks Donalds Tramps runājis par sistēmu Javelin partijas piegādēm Kijevai. Pie tam Tramps neiedziļinājās detaļās par prasībām, kas izvirzītas Ukrainai pirms prettanku kompleksu nodošanas valstij.

"Kad šī tēma tiek apspriesta, bieži vien paliek nepamanīts viens fakts, ko atzīmējis mans kolēģis Endrjū Krāmers, kurš pašlaik uzturas Ukrainā. Runa ir par to, ka, saskaņā ar ASV noteikumiem, PTRK Javelin izmantošana militārajās operācijās ir aizliegta," amerikāņu žurnālistu citēja arī InoTV.

The New York Times korespondents atzīmēja arī to, ka Ukrainai piegādātie Javeli izvietoti "drošā vietā", nevis priekšējā līnijā Donbasā.

"Bet pie frontes līnijas Ukrainas kareivji novieto tā saucamos Javelin atdarinājumus, ar tukšām aptverēm un salmiem. Tā viņi rada PTRK Javelin mulāžu, lai aizbiedētu potenciālos Krievijas tankus," secināja žurnālists.

Работа Ростовской АЭС - Sputnik Latvija
Ukrainas eksperts draud ar raķešu uzbrukumu Krievijas AES

Iepriekš vēstīts, ka 2017.gada beigās ASV vadība apstiprināja letālā bruņojuma piegādes Kijevai, ieskaitot prettanku raķešu kompleksus Javelin. 2018.gada maijā toreizējais Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka kompleksi jau nogādāti valstī. Viņš uzsvēra, ka tādējādi ASV palīdzējušas Ukrainai nostiprināt "spēcīgu mūsu cīņasspējas savaldošo efektu un eiroatlantisko drošību".

Maskava jau vairākkārt ieteikusi Vašingtonai atturēties no jebkāda veida modernā bruņojuma piegādēm Ukrainā – tos valsts bruņotie spēki var izmantot karā paši pret savu tautu Donbasā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Kijevas militārisko centienu ārējs atbalsts negatīvi ietekmē bruņotā konflikta deeskalācijas procesu un liek šķēršļus Minskas protokolu īstenošanas ceļā.

Ziņu lente
0