Krievija pieprasījusi ASV atdot Sīrijai naftas atradnes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija uzskata, ka Savienoto Valstu pienākumus ir atdot sīriešu tautai visas naftas atradnes un izvest bruņotos spēkus no arābu republikas.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Vašingtonas rīcība sīriešu acīs ir laupīšana, ASV pienākums ir atdot Sīrijai tās atradnes, ANO Drošības padomes sēdē paziņoja Krievijas pastāvīgā pārstāvja vietnieks Dmitrijs Poļanskis, vēsta Sputnik Igaunija.

Poļanskis uzsvēra, ka Sīrijas nafta pieder nevis ASV, bet gan šīs valsts pilsoņiem, kuru acīs Vašingtona nodarbojas ar laupīšanu un zādzībām.

Diplomāts norādīja, ka naftas atradņu atdošana Sīrijas valdībai "būtu reāls Savienoto Valsts ieguldījums humanitārā atbalsta sniegšanā šīs valsts iedzīvotājiem".

Президент Сирии Башар Асад - Sputnik Latvija
Intervija
"Pienācis laiks patiesībai": Sīrijas prezidents Asads pārtraucis ilgu klusumu

Iepriekš vēstīts, ka Eifratas austrumu krastā atrodas aptuveni 90% Sīrijas naftas ieguves punktu. Oktobrī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka valsts bruņotie spēki tiek izvesti no teritorijām arābu republikas ziemeļos, taču vēlāk informēja, ka daļa karavīru paliks, lai "apsargātu naftu" no "Islāma valsts" (Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs aizliegts teroristisks grupējums) kaujiniekiem, jo iepriekš naftas ieguve šajā rajonā bija ISIS galvenais ienākumu avots.

ASV prezidents atzīmēja, ka, "iespējams, pienācis laiks, lai kurdi pārietu uz šo naftas reģionu", jo "viņiem vajadzīga nauda".

Pentagona pārstāvis Rets Hofmans savukārt piezīmēja, ka Sīrijas naftas nesto peļņu saņemot kurdi, nevis amerikāņi.

Krievija uzskata, ka ASV novirza naftas nestos ienākumus amerikāņiem lojālo bruņoto formējumu atbalstam. Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Vašingtona cenšas atdalīt teritorijas Eifratas upes austrumu krastā un dara visu iespējamo, lai radītu tur kvazivalsti.

Ziņu lente
0