Zinātnieki pastāstīja par kartupeļu biezeņa labumu treniņiem

© PixabayКартофельное пюре
Картофельное пюре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumā piedalījās 12 cilvēki, pētāmos iedalīja trīs grupās: pirmie treniņu laikā lietoja ūdeni, otrie – ogļhidrātu gēlu, trešie – kartupeļu biezeni.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. Speciālisti no Ilinoisas štata universitātes noskaidroja, ka ilgstošu treniņu laikā kartupeļu biezenis var kļūt par alternatīvu speciālam ogļhidrātu gēlam, vēsta RIA Novosti.

Pētījumā piedalījās 12 cilvēki, kuri ar velosipēdu pārvarēja vidēji 267 kilometrus nedēļā. Pētāmos iedalīja trīs grupās: pirmie treniņu laikā lietoja ūdeni, otrie – ogļhidrātu gēlu, trešie – kartupeļu biezeni.

Фрукты в корзинке - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja par fruktozes bīstamību

Eksperimenta laikā dalībniekiem mērīja glikozes līmeni asinīs un temperatūru, kā arī sekoja kuņģa un zarnu trakta stāvoklim un vingrinājumu intensitātei.

Speciālisti noskaidroja, ka tiem, kas lietoja gēlus un kartupeļu biezeni, glikozes koncentrācija plazmā bijusi gandrīz vienāda. Turklāt šīs abas grupas uzrādīja labākus rezultātus, nekā tie, kas dzēra tikai ūdeni.

Taču biezeni lietojušajiem cilvēkiem sāpēja kuņģis, kā arī bija vēdera uzpūšanās. Zinātnieki uzskata, ka tas varētu būt saistīts ar kartupeļu patēriņa apjomu.

"Kopumā mūsu pētījums apstiprina koncepciju, kas parāda, ka sportisti var izmantot pārtikas ogļhidrātu dabīgos avotus kā alternatīvu komerciālajiem produktiem," nobeigumā sacīja pētījumu vadītājs profesors Nikolass Burds.

Ziņu lente
0