Protesti izmaksā dārgi: Barselonā novērtēja nekārtību radītos zaudējumus

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasАкции протеста в Барселоне
Акции протеста в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažādās Katalonijas pilsētās kopš pirmdienas norisinās protesta akcijas, kuru laikā notiek nekārtības, ir arī cietušie.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Barselonas mērija novērtēja pilsētā notiekošo protesta akciju radītos zaudējumus, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz aģentūru EFE.

Saskaņā ar provizoriskiem aprēķiniem, zaudējumi sastādījuši vairāk nekā 2,5 miljonus eiro, turklāt, kā norāda aģentūras informācijas avoti, galīgā summa var izrādīties augstāka. Aģentūras sarunas biedri paskaidroja, ka aprēķinos netika ņemti vērā līdzekļi pilsētas sētnieku virsstundu atlīdzināšanai.

Акции протеста в Барселоне - Sputnik Latvija
Barselonā suvenīru tirgotāji sūdzas par pārdošanas apjomu kritumu mītiņu dienās

Kopš protesta akciju sākuma manifestanti sadedzinājuši aptuveni tūkstoti konteineru, sasituši veikalu un kafejnīcu skatlogus. Tikai svētdienas, 20. oktobra, naktī un no rīta vairāk nekā 40 strādnieku grupas tika iesaistītas pilsētas attīrīšanas darbos. Savukārt ugunsdzēsēji nakts laikā nodzēsuši aptuveni 50 uzliesmojuma perēkļus.

Par protestu iemeslu kļuva spriedums, kuru Spānijas Augstākā tiesa paziņoja attiecībā uz vietējiem politiķiem, kas ir saistīti ar neatkarības referenduma organizēšanu 2017. gadā. Viņiem tika piespriesti cietumsodi.

Sadursmju laikā dažādās Katalonijas pilsētās kopš nedēļas sākuma ir cietuši aptuveni 800 cilvēku, no tiem vairāk nekā 300 ir kārtības sargi, 18 joprojām atrodas slimnīcās.

Kopumā nedēļas laikā ir aizturēti aptuveni 200 cilvēku, 18 no tiem atrodas pirmstiesas apcietinājuma.

Ziņu lente
0