Barselonā suvenīru tirgotāji sūdzas par pārdošanas apjomu kritumu mītiņu dienās

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasАкции протеста в Барселоне
Акции протеста в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mītiņi, ceļu, dzelzceļu slēgšana un nekārtības Katalonijā sākās 14. oktobrī, kad Spānijas Augstākā tiesa paziņoja spriedumus 12 Katalonijas politiķiem saistībā ar Katalonijas neatkarības referenduma rīkošanu 2017. gadā.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Barselonas suvenīru veikalu pārdevēji pastāstīja par pārdošanas apjomu kritumu kopš nedēļas sākuma, kad sākās masveida protesta akcijas.

"Kopš nedēļas sākuma pārdošanas apjomi nokrituši divas reizes, varbūt vairāk," pastāstīja RIA Novosti kādas suvenīru bodes pārdevējs, kas atrodas blakus Svētās Ģimenes baznīcai. Viņš atzinās, ka ir noskaņots pesimistiski – protesti pilsētā notiek kopš nedēļas sākuma, un cik ilgi tie turpināsies, nav zināms.

Kādas citas bodes pārdevējs norādīja, ka viņam pārdošanas apjomu ziņā situācija ir analoģiska, taču slēgt biznesu viņš negrasās, jo "ir jāpelna nauda".

Velosipēdu nomas menedžere, tieši pretēji, atzinās, ka peļņa kopš nedēļas sākuma ir palielinājusies: problēmu ar sabiedrisko transportu dēļ, ko izraisīja mītiņi, cilvēki arvien biežāk nomā šajā situācijā drošāku pārvietošanās līdzekli.

Посмотрите, что творилось на улицах Барселоны этой ночью - Sputnik Latvija
Video
Paskatieties, kas aizvadītajā naktī darījās Barselonas ielās

Mītiņi, ceļu, dzelzceļu slēgšana un nekārtības Katalonijā sākās 14. oktobrī, kad Spānijas Augstākā tiesa paziņoja spriedumus 12 Katalonijas politiķiem saistībā ar Katalonijas neatkarības referenduma rīkošanu 2017. gadā. Deviņi cilvēki tika atzīti par vainīgiem musināšanā uz dumpi un saņēma cietumsodus no 9 līdz 13 gadiem, trīs cilvēki tika atzīti par vainīgiem sakarā ar nepakļaušanos likumam un saņēma naudas sodus.

Dažādās autonomās kopienas pilsētās kopš nedēļas sākuma sadursmēs cietuši vairāk, nekā 500 cilvēku, tostarp 200 kārtībsargu. Aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku.

Krievijas Ārlietu ministrija brīdina Krievijas pilsoņus par iespējamām manifestantu un kārtībsargu spēku sadursmēm Barselonā svētdien protesta mītiņa dēļ.

"Spānija, Barselona – 20. oktobrī pilsētā ir gaidāmas turpmākās protesta akcijas; plkst. 12:00 (pēc vietējā laika) ieplānots mītiņš Svētā Jēkaba laukumā (Plaza de San Jaime); paaugstināti drošības pasākumi; ceļu satiksmes ierobežojumi; netiek izslēgtas manifestantu sadursmes ar kārtībsargiem," teikts Krievijas ĀM Situāciju un krīzes centra departamenta paziņojumā Twitter.
Ziņu lente
0