Amerikāņu mediji salīdzinājuši Krievijas un NATO tanku skaitu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikaņu izdevums sarēķinājis, ka Eiropas valstu bruņumašīnu parks ir gandrīz divreiz mazāks nekā Krievijas bruņoto spēku rīcībā esošais.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Krievijas rīcībā ir lielākais bruņoto armijas mašīnu parks pasaulē, kurā iekļauti aptuveni 22 tūkstoši tanku, vēsta ASV izdevums We Are The Mighty, atsaucoties uz vietnes Global Firepower publicētajiem datiem.

Pie tam Ziemeļatlantijas alianses valstu tanku kopskaits sasniedz tikai 18 tūkstošus, raksta mediji. Atzīmēts, ka lielākais parks ir Turcijai – 3,2 tūkstoši vienību, bet Eiropas valstu rīcībā ir vairāk nekā 11 tūkstoši kaujas mašīnu.

Британские военные - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Lielā spēle 2". Kāpēc britu ģenerāļiem vajadzīga jauna konfrontācija ar Krieviju

Iepriekš ASV Štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Džozefs Danfords paziņoja, ka pēdējos gados NATO sākusi zaudēt militāro pārākumu pār Maskavu. Pēc viņa vārdiem, alianses valstis sākušas atzīt: Krievija ir konkurents militārajā jomā.

Savukārt Pasaules ieroču tirdzniecības analīzes centra direktors Igors Korotčenko, komentējot ASV mediju sniegto informāciju, sarunā ar RIA Novosti atgādināja, ka ievērojamo tanku skaitu Krievijā nosaka nepieciešamība aizsargāt tās garās robežas ne tikai rietumos, bet arī austrumos un dienvidos, un tas nav nekāds pārsteigums.

"Tas nav nekāds jaunums. Krievijas Bruņoto spēku komplektācija ar bruņutehniku pamatota ar nepieciešamību aizsargāt visu Krievijas Federācijas teritoriju," teica Korotčenko.

Viņš pieļāva, ka izdevumi, kuri klāsta par lielo tanku skaitu, cenšas piedēvēt Krievijai agresīvas ieceres, taču tā nav patiesība.

Облет акватории Черного моря в дни учения стран НАТО Sea Breeze-2019 - Sputnik Latvija
Amerikāņu ģenerālis sūdzas par Krievijas darbībām Melnajā jūrā

Pie tam eksperts konstatēja, ka Krievijas pārākums tanku skaita ziņā nav sasniegts nesen. Jau Padomju Savienībai tanku bija vairāk nekā NATO dalībvalstīm kopā.

Pie tam NATO paplašina spēkus Krievijas robežu tuvumā. Piemēram, Maskava konstatēja, ka dažu pēdējo gadu laikā alianses bruņoto spēku skaits pieaudzis septiņas reizes. Aug arī alianses dalībvalstu izdevumi aizsardzībai – pērn tie pārsniedza triljonu dolāru. Šī summa ir 22 reizes lielāka, nekā aizsardzībai veltītie Krievijas izdevumi.

Jāpiebilst, ka Krievija jau vairākkārt ir uzsvērusi: Maskava neplāno nekādus uzbrukumus, taču NATO izmanto Rietumu histēriju, lai savilktu militāro kontingentu savā austrumu flangā.

Ziņu lente
0