Amerikāņu ģenerālis sūdzas par Krievijas darbībām Melnajā jūrā

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasОблет акватории Черного моря в дни учения стран НАТО Sea Breeze-2019
Облет акватории Черного моря в дни учения стран НАТО Sea Breeze-2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālis Bens Hodžess ir pārliecināts: Ziemeļatlantijas aliansei jāpaplašina spēki Melnās jūras reģionā, lai tai būtu "lielākas iespējas kuģniecības brīvības nodrošināšanai un NATO aizsardzībai".

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. ASV Bruņoto spēku ģenerālis, bijušais Savienoto Valstu sauszemes spēku komandieris Eiropā Bens Hodžess sūdzas par to, ka Krievija bloķē NATO mācības Melnajā jūrā. Savu viedokli ģenerālis paudis intervijā Ukrainas izdevumam "Segodņa".

Viņš konstatēja: tiklīdz alianses spēki informē par mācību norises vietām Melnajā jūrā, Krievija tiem bloķējot pieeju.

"Tā ir Odesas pagaidu blokādes forma. Tā nav nejaušība. Tāpēc Rumānija un mūsu sabiedroti ir noraizējušies," apgalvoja Hodžess.

Pēc ģenerāļa domām, Ziemeļatlantijas aliansei jāpaplašina spēki Melnās jūras reģionā, lai tai būtu "lielākas iespējas kuģniecības brīvības nodrošināšanai un NATO aizsardzībai", vēsta RIA Novosti.

Корабли ВМС США в море - Sputnik Latvija
Melnajā jūrā ienācis ASV Jūras spēku ekspedīcijas kuģis

No 1. līdz 12. jūlijam Melnās jūras ziemeļrietumu daļā, kā arī Nikolajevskas, Hersonas un Odesas apgabalos Ukrainā aizritēja NATO jūras kara mācības Sea Breeze 2019.

Manevros piedalījās alianses locekļu – ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Itālijas, Turcijas, Polijas, Bulgārijas, Grieķijas, Rumānijas, Dānijas, Latvijas, Igaunijas, kā arī alianses sabiedroto – AAE, Zviedrijas, Ukrainas, Moldovas un Gruzijas aviācija un kuģi.

Krievijas Ārlietu ministrija nosauca "Sea Breeze" par bīstamu ideju. Pēc Valsts domes deputāta no Krimas Andreja Kozenko domām, mācības drīzāk atgādina "saimnieka rotaļas ar pieradinātu jūras cūciņu", taču nepieciešamības gadījumā Krievija var atbildēt uz provokācijām.

Ziņu lente
0