Budapešta masveidā atņem ukraiņiem Ungārijas pasi, paziņoja bijušais gubernators

© SputnikЗдание парламента Венгрии
Здание парламента Венгрии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Aizkarpatu apgabala gubernators atzīmēja, ja viltotas arhīvu izziņas ukraiņi pērk par kukuļiem, tad iemācīties ungāru valodu neiznāk.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Bijušais Aizkarpatu apgabala gubernators Genādijs Moskaļs paziņoja, ka Ungārija atņem pases, kuras tika izsniegtas Ukrainas iedzīvotājiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Bijušais ierēdnis Oboz.tv intervijā paziņoja, ka par iemeslu tam kļuvis tas, ka bieži vien ES valsts pases saņēma nevis etniskie ungāri, bet gan ukraiņi, kuri pirka izziņas par to, ka viņu senči dzīvoja Aizkarpatos, kad teritorija bija Ungārijas vai Austroungārijas sastāvā.

Вид Риги. Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Latvija slikti pārdodas: "zelta vīzu" izsniegšana ir praktiski apstājusies

Pēc Moskaļa apgalvotā, Budapeštā izlēmuši, ka dokumenti esošajiem Aizkarpatu iedzīvotājiem tika izsniegti nelikumīgi, jo viens no galvenajiem nosacījumiem pases saņemšanai bija ungāru valodas zināšanas.

Bijušais ierēdnis paziņoja, ka šobrīd notiek tiesvedība, un Ungārijas dokumentus saņēmušajiem piedāvā nokārtot nacionālās valodas zināšanas eksāmenus.

"Izrādījās, ka vairāk nekā puse pasu tika izsniegta tiem, kas nav etniskie ungāri, nezina valodu, dzīvo Kijevā vai vēl kaut kur," pastāstīja Moskaļs.

Pēc viņa teiktā, ja cilvēks nesaprot ungāru valodu, pasi atņem tiesībsargājošo iestāžu darbinieki. Un, ja viltotas arhīvu izziņas var nopirkt, tad ātri iemācīties ungāru valodu pieaugušiem ukraiņiem ir praktiski neiespējami, atzīmēja Moskaļs.

Pērnā gada rudenī starp Ukrainu un Ungāriju izvērsās kārtējais skandāls. Valsts savstarpēji izsūtīja konsulus pēc tam, ka Beregovā, Aizkarpatu apgabalā, Ukrainā ukraiņiem sāka izsniegt Ungārijas pases.

Ziņu lente
0