Ekoaktīvisti sarīkojuši transporta kolapsu Vašingtonas centrā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasВашингтон перед инаугурацией Дональда Трампа
Вашингтон перед инаугурацией Дональда Трампа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz transporta kolapsu, policija nepadzen aktīvistus – tās darbinieki tikai seko, lai neviens neciestu.

RĪGA, 24. septembris – Sputnik. Simtiem aktīvistu – dažādu vides aizsardzības organizāciju pārstāvji pirmdien Vašingtonā organizēja ceļu bloķēšanas akciju, lai piesaistītu varasiestāžu uzmanību klimata pārmaiņu problēmai, vēsta Sputnik Balkrievija.

Akcija "Slēdz Kolumbijas apgabalu" notika uz galvenajām maģistrālēm ASV galvaspilsētas centrā, arī netālu no Baltā nama.

Акция противников загрязнения окружающей среды в Лондоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
VIP klases ekoloģiskie projekti

Ekoaktīvistu protestu rezultātā izveidojās liels skaits sastrēgumu. Apbraucamo ceļu organizācijai tika izmantoti desmitiem satiksmes regulētāju. Protesta akcijas dalībnieku galvenā prasība – pieņemt likumus cīņai pret klimata pārmaiņām, it īpaši – pret temperatūras palielināšanos uz planētas, akcijas dalībnieki izmantoja plakātus "Klimata pārmaiņas – veselības aprūpes sistēmas krīze", "Kongres, dari savu darbu", "Šī ir arī jūsu bērnu zeme". Uzmanības piesaistīšanai dalībnieki atnesa līdzi nelielu jahtu. Tā bija izkrāsota rožainā un dzeltenā krāsā, ar uzrakstu "Atklājiet patiesību".

Neskatoties uz transporta kolapsu, policija nepadzen aktīvistus – tās darbinieki tikai seko, lai neviens neciestu.

Klimata pārmaiņu tēma kļuvusi aktuāla daudziem amerikāņiem, kopš 2017. gadā ASV Donalda Trampa prezidentūras laikā izstājās no Parīzes Klimata konvencijas. Pašreizējais valsts vadītājs skeptiski izvērtē klimata pārmaiņu problēmu. Šogad viņš no jauna atteicās piedalīties diskusijā par šo problēmu ANO Ģenerālajā asamblejā, kas vakar sāka darbu Ņujorkā.

Ziņu lente
0