Politika

Tramps atlaida padomnieku nacionālās drošības jautājumos Boltonu

© AP Photo/Andrew HarnikСоветник президента США по национальной безопасности Джон Болтон во время выступления в Вашингтоне. 10 сентября 2018
Советник президента США по национальной безопасности Джон Болтон во время выступления в Вашингтоне. 10 сентября 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas līderis paziņoja, ka viņam pašam un viņa administrācijai nepatika politiķa pozīcija dažos jautājumos.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atlaida padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Amerikas līderis uzrakstīja savā Twitter.

"Vakar vakarā es informēju Džonu Boltonu, ka viņa pakalpojumi Baltajā namā vairs nav nepieciešami. Es kategoriski nepiekrītu dažiem viņa piedāvājumiem, līdzīgi daudziem administrācijā, tādēļ…" uzrakstīja Tramps.

Tāpat Amerikas līderis paziņoja, ka Boltons iesniedza atlūgumu otrdienas rītā. Jaunā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Tramps solīja nosaukt nākamnedēļ.

Savukārt Boltons paziņoja, ka pats piedāvāja Amerikas līderim savu atkāpšanos no amata.

"Es piedāvāju iesniegt atlūgumu vakar vakarā, un prezidents Tramps pateica: "Labāk parunāsim par to rīt"," uzrakstīja politiķis Twitter.

​Iepriekš Amerikas mediji rakstīja, ka prezidentam un viņa padomniekam ir atšķirīgas pozīcijas veselā virknē ārpolitikas aspektu. Tostarp, domstarpības skara attiecības ar KTDR, Irānu un Afganistānu.

Par pēdējo piemēru kļuva paziņojumi par to, ka Boltons kopā ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu izteicās pret Trampa nolūkiem veikt pārrunas starp radikālo kustību "Taliban" un Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani ASV prezidenta ārpilsētas rezidencē Kempdeividā.

Kas ir Džons Boltons

1990. gados Boltons ASV valsts sekretāra palīgs starptautisko organizāciju lietās. Pirms tam viņš veidojis karjeru Valsts departamentā Ronalda Reigana un Džordža Buša-vecākā laikos.

Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV valsts sekretārs konstatējis, ka krievi nekaunīgi iejaucas savās darīšanās

Boltons bija viens no lielākajiem iebrukuma Irākā piekritējiem 2003. gadā. 2005.-2006. gadā viņš bija pastāvīgais ASV pārstāvis ANO.

Boltons ir pazīstams ar konservatīviem uzskatiem ārpolitikā. Viņš ir stingras līnijas piekritējs attiecībā pret "ļaunuma ass" valstīm: Ziemeļkoreju, Irānu un Kubu, kā arī attiecībā pret Krieviju un tās sabiedrotajiem.

2007. gadā piedāvāja sarīkot militāru operāciju attiecībā pret Irānu.

2018. gadā Tramps iecēla Boltonu par padomnieku nacionālās drošības jautājumos.

Ziņu lente
0