Le Figaro nosauca Kijevu par Krievijas pilsētu

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Киев
Города мира. Киев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļūdu pamanīja Ukrainas mediji, kuri tostarp atzīmēja, ka Ukrainas galvaspilsētas nosaukums ir izrakstīts nepareizi.

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Franču avīze Le Figaro ierakstīja Kijevu Krievijas pilsētu sarakstā, vēsta Sputnik Lietuva.

Kļūdu pieļāva ziņu sižetā avīzes portālā, kurā Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis sniedz komentāru presei sakarā ar ukraiņu karagūstekņu un politisko ieslodzīto atgriešanos no Krievijas.

Augšējā kreisajā stūrī norādīta atrašanās vieta – "Kijeva, Krievija".

© Photo LE FIGARO / SCREENSHOTĢeolokācija Le Figaro videoierakstā
Le Figaro nosauca Kijevu par Krievijas pilsētu - Sputnik Latvija
Ģeolokācija Le Figaro videoierakstā

Pirmie žurnālistu kļūdai uzmanību pievērsa Ukrainas mediji. Daži no viņiem atrada kļūdu arī Ukrainas galvaspilsētas pareizrakstībā, uzsverot, ka jāraksta ir Kyiv, nevis Kiev.

Krievija un Ukraina veica ieslodzīto pilsoņu apmaiņu 7. septembrī. KF cilvēktiesību pilnvarotā Tatjana Moskaļkova nosauca notikušo par "vēsturisku akciju".

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский  - Sputnik Latvija
Kirils Višinskis un citi Ukrainā aizturētie devušies uz Maskavu

Kopumā apmaiņā piedalījās 35 cilvēki no katras puses. Atbrīvoto vidū bija portālā RIA Novosti Ukraina vadītājs Kirills Višinskis, kuru Ukrainas likumsargi aizturēja Kijevā 2018. gada 15. maijā sakarā ar apsūdzību valsts nodevībā. Krievija nodeva Ukrainai par terorismu notiesāto Oļegu Sencovu un Krievijas jūras robežu pārkāpušās 24 ukraiņu militārpersonas.

Krievijā norādīja, ka šo notikumu var uzskatīt par "pirmo soli Maskavas un Kijevas pārejas virzienā no konfrontācijas pie dialoga".

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka notikušais ir politiskās gribas un sistemātiska cītīga darba rezultāts.

Ziņu lente
0