Kirils Višinskis un citi Ukrainā aizturētie devušies uz Maskavu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРуководитель портала "РИА Новости Украина" Кирилл Вышинский
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vasaras nogalē Krievija un Ukraina sāka darbu jautājumā par notiesāto un aizturēto personu atbrīvošanu.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītājs Kirils Višinskis, kā arī citas personas, uz ko attiecināta Krievijas un Ukrainas vienošanās par vienlaicīgu atbrīvošanu, izlidojuši uz Maskavu, vēsta RIA Novosti.

Vienošanās par vienlaicīgu atbrīvošanu

Vasaras nogalē Krievija un Ukraina sāka darbu jautājumā par notiesāto un aizturēto personu atbrīvošanu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš informēja, ka jautājums tiks atrisināts tuvākajā laikā.

Piektdien ukraiņu jurists Valentīns Ribins pavēstīja, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis apžēlojis cilvēkus, par kuru vienlaicīgu atbrīvošanu vienojās Kijeva un Maskava.

Kirila Višinska lieta

2018.gada maijā Kirils Višinskis tika apsūdzēts par atbalsta sniegšanu Donbasa pašpasludinātajām republikām un valsts nodevību. Viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Tiesa astoņas reizes pagarināja viņa drošības līdzekli – arestu.

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский на заседании Подольского районного суда Киева, 19 июля 2019 - Sputnik Latvija
Kirillu Višinski atbrīvoja no apcietinājuma

Vladimirs Putins uzsvēra, ka tā ir bezprecedenta situācija. Maskava nosūtīja Kijevai vairākas protesta notas ar prasību pārtraukt vardarbību pār preses pārstāvjiem.

Pats žurnālists pret viņu vērstās apsūdzības uzskata par meliem un manipulācijām: viņš uzsvēra, ka, ieņemot "RIA Novosti Ukraina" galvenā redaktora posteni, Ukrainas Drošības dienests ne reizi nav izvirzījis pret viņu nekādas pretenzijas.

Žurnālista advokāts Andrejs Domanskis informēja, ka viņa aizstāvamais apņēmies līdz pēdējam uzstāt: viņš ir nevainīgs. Nākamā tiesas sēde, kurā tiks izskatīta lieta pret Višinski, ieplānota 16.septembrī.

Ziņu lente
0