Top zināms, cik Baltijas valstu un Polijas piederīgo iekārtojušies darbā Lielbritānijā

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушка с флагами Великобритании и ЕС
Девушка с флагами Великобритании и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas pilsoņu nodarbinātības līmenis britu darba tirgū atzīts par vienu no augstākajiem.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Trīs ceturtdaļas Lielbritānijā dzīvojošo Baltijas republiku un Polijas pilsoņu ir oficiāli iekārtojušies darbā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz britu avīzi Daily Mail un Nacionālā statistikas dienesta (ONS) datiem.

Izdevums vēsta, ka, saskaņā ar ONS informāciju, EU8 valstu grupas pilsoņu nodarbinātības līmenis sastāda 83,7%. Tajā ietilpst Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Čehija, Ungārija, Slovākija un Slovēnija.

Visaugstākā ES pilsoņu nodarbinātība Apvienotajā Karalistē tiek atzīmēta darbinieku vidū no Rumānijas un Bulgārijas – 85,9%.

Офисное здание - Sputnik Latvija
Uzrunā uz "tu" un nevēlas runāt klātienē: kas kaitina dažādu paaudžu darbiniekus

Kopumā ES pilsoņu nodarbinātības līmenis Lielbritānijā šajā pusgadā sasniedzis 83,3%, kas ir par 4% vairāk, nekā analoģiskā periodā pērn. Šis pats rādītās Lielbritānijas pilsoņiem Eiropas Savienībā sastāda 76,1%.

Pēc Oksfordas Universitātes Migrācijas novērojumu centra direktores Madlenas Sampšenas sacītā, minētos datus nevajagot uztvert kā stabilu tendenci, jo tie var būt atšķirīgi dažādos gados.

Taču viņa norādīja, ka pēdējo gadu laikā radusies pozitīva ievirze ES pilsoņu migrācijas līmeņa dinamikā uz Lielbritāniju.

"Tas ir ļoti augsts nodarbinātībās līmenis. Tas liecina par to, ka, pat ja Lielbritānija kaut kādā mērā kļuvusi mazāk pievilcīga ES pilsoņiem, darba tirgus joprojām ir un paliek pieprasīts," nobeigumā sacīja Sampšena.

Saskaņā ar Lielbritānijas tirdzniecības kameras prognozi, pēdējā laikā britu darba tirgus piedzīvo grūtības, kas saistītas ar augsti kvalificētu darbinieku trūkumu. Tas tiek saistīts ar "augošo nenoteiktību" Lielbritānijas iziešanā no Eiropas Savienības.

Ziņu lente
0