Polijas ĀM vadītājs nosauca veidu kā "savaldīt Krieviju"

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot размещены в Польше
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Jaceka Čaputoviča domām, Amerikas karaspēku klātbūtne Austrumeiropā ir daudz nepieciešamāka, nekā to turpmākā izvietošana Eiropas rietumu daļā.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Amerikas karaspēku izvietošana Polijā spēlēs vissvarīgāko lomu "Krievijas savaldīšanā", paziņoja Polijas ĀM vadītājs Jaceks Čaputovičs, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz telekompāniju Polsat.

Viņš norādīja, ka viņu klātbūtne reģionā ir daudz svarīgāka, nekā Rietumeiropā.

"Krievijas divreiz padomās par kara līdzekļu izmantošanu, ja ieraudzīs starptautisku karaspēku klātbūtni [Polijā], sevišķi amerikāņu karaspēku klātbūtni," pateica ministrs.

Čaputovičs pauda cerību, ka ASV prezidenta Donalda Trampa vizītes laikā Polijā izdosies konkretizēt daļas karaspēku pārmešanu no Rietumeiropas uz Austrumeiropu, kā arī tiks nokārtoti daži tehniski jautājumi.

Amerikas līderis viesosies Polijā no 31. augusta līdz 2. septembrim.

Американские ракеты Patriot  - Sputnik Latvija
Polijā uzbūvēs militārās sagatavošanas centru amerikāņu karavīriem

ASV plāno palielināt karspēku skaitu Polijas teritorijā no 4,5 tūkstošiem līdz 5,5 tūkstošiem cilvēku. Tāpat tika ziņots, ka Varšava un Vašingtona vienojās par Amerikas izlūkošanas bezpilota lidaparātu MQ-9 eskadriļas izvietošanu Polijā.

Varšava izteica gatavību izveidot šim nolūkam nepieciešamo infrastruktūru un uzbūvēt militāro lidlauku, kurš varētu tikt izmantots spēku pārmešanai gan mācībām, gan "neparedzamos gadījumos".

Taču Tramps negrasās sūtīt papildspēkus uz Eiropas kontinentu, bet gan cer pārdislocēt Eiropā jau esošos karavīrus. Jūnijā viņš paziņoja, ka varētu samazināt kontingentu, kurš atrodas Vācijā.

Pēc Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta Ģermāņu pētījumu centra vadītāja Vladislava Belova domām, Varšava var panākt savu un daļa Amerikas karaspēku tiks izvietota Polijā. Taču viņš uzskata, ka Trampa pozīcija visticamāk ir saistīta ar aizsardzības izmaksu palielinājuma prasību Eiropas partneriem.

Ziņu lente
0