Krievijas senators komentēja ASV iniciatīvu par INF līgumu: liekulības treniņi

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs uzskata par liekulību ASV ierosinājumus piesaistīt Ķīnu līgumam par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju.

RĪGA, 13, augusts — Sputnik. ASV paziņojumus par nepieciešamību iesaistīt Ķīnu līgumā par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INF) Krievijas Federācijas Padomes Informācijas politikas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs nosauca par liekulības vingrinājumu, vēsta Sputnik Igaunija

Pēc senatora domām, Vašingtonas iniciatīva ir mēģinājums nodrošināt sev "alibi".

"ASV atsauces uz nepieciešamību iesaistīt Ķīnu pārrunās par vidēja darbības rādiusa raķetēm ir vingrināšanās liekulībā. Tās nepieciešams, lai nodrošinātu ASV zināmu alibi pēc viņu lēmuma izstāties no INF," uzrakstīja Puškovs savā lapā Twitter.

​"Pekina jau vairākkārt paziņojusi, ka tamlīdzīgas pārrunas to neinteresē. Un Vašingtona to ļoti labi zina," piebilda politiķis.

Подвижная пусковая установка THAAD - Sputnik Latvija
Viedoklis
INF beigas: kā noriet lielvalstis

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas un ASV Līgums par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju pārtraukts 2019.gada 2.augustā. Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka atbildība par vienošanās sagraušanu gulstas uz ASV vadības pleciem, kas paziņoja par vienpusēju izstāšanos no INF jau 2018.gada okrobrī. Savukārt Vašingtona norādīja, ka līgums ir novecojusi un ierosināja uzaicināt Ķīnu tam pievienoties.

Pekina šim viedoklim kategoriski nepiekrīt. Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāve Hua Čuņina uzsvēra, ka Krievijas un ASV līgums nevar būt daudzpusējs, jo grozījumi skars "virkni sarežģītu politisko, militāro un juridisko jautājumu", kas Ķīnai ir nepieņemami. Pie tam šādas amerikāņu iniciatīvas, atzīmēja ĀM pārstāve, ĶTR vērtē kā atrunas, lai panāktu ASV vienpusēju izstāšanos no līguma.

Ziņu lente
0