Iespaidīgi "panākumi": cik krimināllietas nopelnījusi Porošenko komanda

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Petro Porošenko un viņa komandu Ukrainā ierosinātas vairāk nekā desmit krimināllietas – informāciju sniedza Ukrainas Izmeklešanas biroja vadītājs.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Saskaņā ar Ukrainas eksprezidenta Petro Porošenko un viņa komandas darba rezultātiem valstī ierosinātas 11 krimināllietas, brīfingā žurnālistiem pastāstīja Ukrainas Izmeklēšanas biroja vadītājs Romans Truba, vēsta Sputnik Igaunija.

Viņš atklāja, ka iepriekš Ukrainas eksprezidentam nosūtīta pavēste – viņš tika izsaukts uz nopratināšanu kā liecinieks krimināllietā "par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas un ienākumu legalizāciju par summu 300 miljonu dolāru apmērā". Runa ir par iespējamām mahinācijām, pārdodot rūpnīcu "Kuzņa na Ribaļskom".

Второй тур выборов президента Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Jurists apņēmies panākt visu Porošenko aktīvu arestu

"Taču bijušais valsts vadītājs VIB neieradās. Šī iemesla dēļ viņam tiks nosūtīta atkārtota pavēste," – teica izmeklēšanas biroja vadītājs.

Savukārt eksprezidenta advokāts Igors Golovaņs komentāros medijiem taisnojās, ka Porošenko neesot saņēmis nekādas pavēstes. Pie tam viņš izslēdza iespēju, ka Porošenko varētu ierasties uz nopratināšanu pirms ārkārtas parlamenta vēlēšanām.

"Pašlaik viņš ir aizņemts sakarā ar vēlēšanām," paskaidroja jurists.

Iepriekš Porošenko figurēja vairākās krimināllietās, piemēram, par varas un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu amatu sadalē "Centrenergo", par valsts nodevību sakarā ar incidentu Kerčas šautumā, par tiesu varas uzurpāciju un telekanāla "Prjamoi" nelikumīgu sagrābšanu, par dokumentu viltošanu deputātu frakciju izveides gaitā 2016.gadā un nelikumīgu valdības iecelšanu, kā arī varas sagrābšanu.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko paziņoja, ka izveidojis vienu no stiprākajām armijām Eiropā

Bez tam eskprezidents jau nopratināts kā liecinieks par notikumiem 2014.gada februārī Kijevā, kuru laikā gāja bojā mierīgie iedzīvotāji. Pats Porošenko, komentējot darbības rezultātus valsts vadītāja postenī, apliecināja, ka nebaidoties no kriminālvajāšanas un gatavs uzņemties atbildību ukraiņu tautas priekšā.

Zināms, ka pirms Petro Porošenko un viņa komandas nākšanas pie varas Ukrainā 2014.gadā notika bruņots valsts apvērsums. Viņu valdīšanas laikā valstī uzliesmojis pilsoņu karš, tā kļuvusi par nabagāko Eiropā.

Porošenko "panākumus" atbilstoši novērtēja Ukrainas pilsoņi prezidenta vēlēšanās 2019. gada 21.aprīlī, kad partijas "Tautas kalps" līderis Vladimirs Zeļenskis guva pārliecinošu uzvaru pār Porošenko – Ukrainas CVK paziņoja, ka Zeļenski atbalstījuši 73,22% vēlētāju (13,5 miljoni cilvēku).

Stājoties valsts vadītāja postenī, Zeļenskis apsolīja nosēdināt uz apsūdzēto sola visas augstākās amatpersonas, kas, pēc viņa domām, novedušas valsti pie degradācijas ekonomikā un sociālajā sfērā.

Ziņu lente
0