Jurists apņēmies panākt visu Porošenko aktīvu arestu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВторой тур выборов президента Украины Петр Порошенко
Второй тур выборов президента Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs ierosināja krimināllietu par Petro Porošenko iespējamās valsts nodevības faktu.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Ukrainas eksprezidenta Viktora Janukoviča administrācijas bijušais vadītājs, jurists Andrejs Portnovs paziņojis, ka tiesā pieprasīs visu Ukrainas eksprezidenta Petro Porošenko finansiālo aktīvu arestu, vēsta RIA Novosti.

Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
Kamēr visi gulēja: ASV desants Rumānijā un Porošenko nopratināšana

Iepriekš Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs ierosināja krimināllietu par Petro Porošenko iespējamās valsts nodevības faktu un A.Portnova iesnieguma pamata. Jurists ir pārliecināts, ka Porošenko, būdams valsts vadītāja postenī, izdarījis valsts nodevību, nosūtot ukraiņu jūrniekus uz Kerčas šaurumu. Tāpat, Portnovs pastāstīja, ka Valsts izmeklēšanas birojs ierosinājis lietu pret Porošenko par telekanāla "Prjamoi" nelikumīgu iegūšanu īpašumā un, noziedzīgu ienākumu iespējamu legalizāciju 300 miljonu dolāru apmērā, pārdodot rūpnīcu "Kuzņa na Ribaļskom".

Intervijā telekanālam "112 Ukraina" Portnovs paziņoja, ka Valsts izmeklēšanas birojam nodoti materiāli otrajā lietā, taču nesniedza plašāku skaidrojumu. Viņš informēja, ka pieprasīs visu Petro Porošenko aktīvu arestu.

"Ir otra lieta, to mēs reģistrējām Valsts izmeklēšanas birojā. Šajā jautājumā mēs vairākas nedēļas gaidām lūgumu tiesai, mēs to pieprasīsim, jo es esmu šo jautājumu iesniedzējs. Mans dokuments būs par to, lai VIB iesniegtu tiesā lūgumu par visu (Porošenko – red.) aktīvu arestu – tie ir bankas konti, visas akcijas, aktīvi, valsts aizņēmuma obligācijas, tostarp – ārzonas kompānijas, arī noformētas uz citiem cilvēkiem," uzsvēra Portnovs intervijā.

Ziņu lente
0