Krievijas Drošības padome aicināja nelolot ilūziju par vardarbības trūkumu hibrīdkaros

© Photo Аппарат Совета Безопасности Российской ФедерацииПомощник секретаря Совета Безопасности РФ Александр Венедиктов
Помощник секретаря Совета Безопасности РФ Александр Венедиктов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz visās valstīs iespējams saskatīt hibrīdietekmes metodes – agresīvu propagandu, kaitējumu nacionālajai ekonomikai, iekšpolitiskās situācijas destabilizāciju, diplomātisku spiedienu, uzskata Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks.

RĪGA, 17. jūnijs - Sputnik. Nevardarbīgu hibrīdkaru nav, un nevajag lolot tādas ilūzijas, norādīja Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Aleksandrs Venediktovs. Kā piemēru viņš minēja smagi slimo bērnu nāves gadījumus Venecuēlā viņu ārstēšanai nepieciešamo līdzekļu trūkuma dēļ ārējās blokādes rezultātā, vēsta RIA Novosti.

"Nevajag lolot ilūzijas par to, ka hibrīdkaros it kā neesot vardarbības. Bieži vien tādas metodes noved pie "karsto" konfliktu ievilkšanās garumā uz ilgiem gadiem. Piemēram, ja tās netiktu pielietotas pret Sīriju vai Ukrainas austrumiem, problēmu noregulēšana minētajās valstīs jau sen būtu nodrošināta," paskaidroja Venediktovs intervijā izdevumam "Rossijskaja gazeta".

Президент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг - Sputnik Latvija
Venecuēla uzskata: ASV sankcijas ir noziegums pret cilvēci

"Taču pat tur, kur hibrīdmetodes nepavada karadarbība, to pielietojums tomēr aiznes cilvēku dzīves. Minēšu piemēru. Venecuēlā ārējie spēki nobloķēja valsts naftas korporācijas kontus. Rezultātā tā bija spiesta apturēt savu programmu, kas paredzēja vēža slimnieku un citu smagi slimu bērnu nogādi ārzemēs ārstēšanai. Rezultātā miris ne viens vien bērns Venecuēlā, nesagaidot ārstēšanu," piebilda Venediktovs.

Viņš uzsvēra, ka gandrīz visās valstīs iespējams saskatīt hibrīdietekmes metodes – "agresīvu propagandu, kaitējumu nacionālajai ekonomikai, iekšpolitiskās situācijas destabilizāciju, diplomātisku spiedienu, militāras provokācijas, kuberuzbrukumus".

Iepriekš Venecuēlas valdība pastāstīja, ka miruši bērni, kuri nav saņēmuši palīdzību ASV sankciju dēļ. Tās pārstāvji norādīja, ka par tp atbildīga ir opozīcija. Jautājums par ASV bloķēto līdzekļu novirzīšanu slimnieku ārstēšanai Venecuēlā tiks apspriests ar opozīciju Norvēģijā, jūnija sākumā pastāstīja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro. Vēlāk Sanktpēterpurgas starptautiskajā ekonomikas forumā valsts ekonomikas un finanšu ministrs Simons Serpa pastāstīja, ka opozīcija vēl nav atbildējusi uz valdības pieprasījumu par palīdzību sankciju rezultātā iesaldēto līdzekļu atbloķēšanai.

Norvēģijas valdība ziņoja, ka pārrunās Oslo starp Venecuēlas valdību un opozīciju panākts progress. Komunikē teikts, ka "puses demonstrējušas gatavību iet uz priekšu saskaņota un konstitucionāla risinājuma meklējumos šai valstij, kas ietver politiskus, ekonomiskus jautājumus un vēlēšanu tēmu". Vienlaikus Norvēģijas valdība aicināja pārrunu puses būt "maksimāli piesardzīgiem", sniedzot komentārus par dialoga saturu.

Ziņu lente
0