Putins par pasaules ekonomiku: pienācis laiks izbeigt tirdzniecības cīņas bez noteikumiem

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин на Петербургском международном экономическом форуме
Президент РФ В. Путин на Петербургском международном экономическом форуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja par to, kas tieši jāizdara, lai atjaunotu taisnīgumu pasaules ekonomikā un atbrīvotu valstis no zaudējumus radošiem tirdzniecības kariem.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Taisnīguma uzvarai pasaules ekonomikā pirmām kārtām nepieciešams atteikties no "cīņām bez noteikumiem" tirdzniecības karos, uzskata Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins, vēsta Sputnik Igaunija.

Āzijas sadarbības un uzticības pasākumu sanāksmē, kura norisinās Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbē, Putins atsevišķi izteicās sakarā ar pasaulē notiekošiem ekonomikas procesiem.

"Pasaulē tiek rosināti īsti tirdzniecības kari, diemžēl. Faktiski notiek cīņas bez noteikumiem ar iebiedēšanu un konkurentu likvidēšanu ar netirgus metodēm. Un šobrīd kā nekad iepriekš ir nepieciešami mūsu kolektīvie centieni, lai rastu izeju no šīs situācijas," paziņoja Krievijas līderis.

Pēc Putina sacītā, ir jāatjauno zaudētā uzticība un jāapstiprina taisnīgas ekonomiskās mijiedarbības normas. Kā pirmo soli viņš piedāvā izslēgt no tirdzniecības un sankciju ierobežojumiem sociāli humanitāro nozari.

"Ar to tiek domāti pirmās nepieciešamības preces, zāles, medicīnas iekārtas. Domāju, tam ir grūti nepiekrist," paziņoja Putins.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV atklāts Putina noslēpums: viņam vienkārši veicas

Tāpat Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krievija iestājas par centienu aktivizāciju vienlīdzīgas un nedalāmas drošības sistēmas izveidošanā, kura balstītos uz starptautisko likumu un ANO Statūtu principiem. Viņš paskaidroja, ka runa ir par tādiem principiem, kā savstarpēja uzticība, labas kaimiņattiecības, cieņa pret suverenitāti un neiejaukšanās iekšlietās.

Iepriekš jau esam stāstījuši, ka vairāku desmitgadu laikā pasaulē izveidotai ekonomiskais līdzsvars tika sagrauts 2014. gadā līdz ar ASV un Eiropas Savienības tirdzniecības un ekonomisko sankciju ieviešanu pret Krieviju pēc Krimas pievienošanās. 2018. gadā, līdz ar Donalda Trampa nākšanu pie varas ASV, Vašingtona iesāka īstu tirdzniecības karu ar Ķīnu un pat ar Eiropas Savienību, uzsākot vienpusējā kārtā aplikt ar nodevām dažādas šo valstu preces.

Ziņu lente
0