Hārvardas profesors: žurnālisti ilgojas pēc kara

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Донецкой области
Ситуация в Донецкой области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hārvardas universitātes profesors konstatējis, ka žurnālistu lokā trūkst intereses par to, kā novērst jaunus karus pasaulē.

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Pazīstamais psihologs, Hārvardas universitātes profesors Stīvens Pinkers ar nožēlu atzinis, ka mūsdienu žurnālistus garlaiko iespēja atspoguļot starptautiskās sabiedrības panākumus jaunu karu izcelšanās riska mazināšanas jomā, vēsta Sputnik Igaunija.

Eksperts norādīja, ka patlaban plašsaziņas līdzekļu darbiniekus neinteresē, cik liels skaits bruņotu konfliktu izceļas pasaulē – jebkurā gadījumā viņi stāstīs par krīzēm un vardarbību, vēsta ANO Ziņu centrs.

Президент РФ Владимир Путин на пленарном заседании V Международного арктического форума Арктика – территория диалога в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Putins iesniedza Valsts domē likumprojektu par INF līgumu: Eiropai piedāvā aizdomāties

"Vienkārši neraksta par miermīlīgām situācijām, jo viņiem tas šķiet garlaicīgti. Izpētot statistiku: cik cilvēki iet bojā, cik daudz karu plosās visā pasaulē un tā tālāk, jūs varat pārliecināties, kādu progresu panākusi cilvēce," konstatēja Stīvens Pinkers.

Psihologs asi kritizēja cilvēkus, kuri stāsta par pašreizējo starptautisko institūciju nespēju novērst karus pasaulē.

Šajā kontekstā Hārvardas profesors aicināja padomāt, cik liels skaits karu bijis pagātnē un cik – mūsdienās.

Kā piemēru Pinkers minēja Rietumeiropu, kur sešus gadsimtus Eiropas valstis karoja savā starpā vidēji divas reizes gadā.

"Šodien tās vispār neizvērtē tādu iespēju," konstatēja eksperts.

"Tas ir tik acīmredzami, ka žurnālistiem šķiet garlaicīgi par to runāt," secināja eksperts.

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka drūmo ainu, kas veidojas globālās drošības jomā, tēlo ANO Bruņojuma problēmu pētniecības institūts. Analītiskās struktūras vadītāja Renāte Dvana atklāja, ka patlaban kara risks ar kodolieroču pielietojumu ir sasniedzis augstāko līmeni.

Viņa uzsvēra, ka kodolieroču pielietojuma risks patlaban ir augstāks nekā jebkad kopš Otrā pasaules kara laikiem.

Ziņu lente
0