"Pat ne agrārais piedēklis": Saakašvili novērtējis pašreizējo stāvokli Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМ. Саакашвили намерен требовать в ЕСПЧ компенсацию за действия СБУ
М. Саакашвили намерен требовать в ЕСПЧ компенсацию за действия СБУ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili atgādināja, kāds ir Pasaules bankas vērtējums – tas liecina, ka Ukraina panāks Poliju pēc 50 gadiem, ja tā "stāvēs uz vietas", bet Ukraina attīstīsies pašreizējā tempā.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents, bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili telekanāla NewsOne ēterā paziņoja, ka Ukrainu patlaban nav iespējams nosaukt pat par Eiropas "agrāro piedēkli".

"Mēdz teikt, ka Ukraina ir pārvērtusies par agrāro piedēkli. Tā ir patiesība, tehnoloģiskie cikli ir apstājušies visur Ukrainā," Gruzijas eksprezidenta teikto citēja RIA Novosti.

Saakašvili deportēts no Ukrainas, taču sola atgriezties - Sputnik Latvija
Video
Saakašvili deportēts no Ukrainas, taču sola atgriezties

Viņš atgādināja, ka valstī ir 130 "satriecošas" militārās rūpnīcas, taču tās neražo jaunas tehnoloģijas.

"Taču pie tam mēs ļoti drīz vairs nebūsim, atvainojiet, pat agrārais piedēklis. Mūsdienu izpratnē agrāra valsts nav tāda valsts kā Ukraina. Agrāra valsts ir Holande, kuras teritorija, manuprāt, ir tikpat liela kā Odesas apgabals, un tā ražo visvairāk eksportēto preču Eiropā, jo arī agrāras valstis ir tehnoloģiskas. Mēs atpaliekam no tehnoloģiskā rūpniecības cikla un atpaliekam no agrārā cikla," apliecināja Saakašvili.

Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili atgādināja, kāds ir Pasaules bankas vērtējums – tas liecina, ka Ukraina panāks Poliju pēc 50 gadiem, ja tā "stāvēs uz vietas", bet Ukraina attīstīsies pašreizējā tempā.

2017.gada jūlija beigās Ukrainas bijušais prezidents Petro Porošenko anulēja Saakašvili Ukrainas pilsonību, un politiķis tika izraidīts no valsts. Maija beigās Gruzijas bijušais prezidents atgriezās Ukrainā, kad valsts jaunais prezidents Vladimirs Zeļenskis atcēla dekrētu, ar kuru tika anulēta Ukrainas pilsonība Saakašvili.

Ziņu lente
0