Politika

Mihails Saakašvili izraidīts no Ukrainas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasMihails Saakašvili
Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili pametis Ukrainu.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Mihails Saakašvili pametis Ukrainas teritoriju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanāla "1+1" Televīzijas ziņu dienesta (TSN) portālu.

"Politiķis aizlidoja ar čārterreisu ap 16:00 pēc Kijevas laika," teikts ziņojumā.

Tāpat informāciju apstiprinājis robežsardzes dienests. Iestādē pastāstīja, ka pirmdien Saakašvili paziņoja "par kompetentās iestādes lēmumu par viņa atgriešanu iepriekšējās uzturēšanās valstī".

Porošenko - Sputnik Latvija
Saakašvili pastāstīja par Porošenko "dzelzs pamperu uzstādīšanu"

Polijas robežsardze jau apstiprinājusi Mihaila Saakašvili ierašanos Varšavā.

"Saakašvili uzņemts Polijas teritorijā… Uzņemšanas pamatojums bija Ukrainas paziņojums… Fakts, ka viņš ir Eiropas Savienības pilsones vīrs, tika uztverts pozitīvi Ukrainas paziņojuma izskatīšanas laikā," teikts Polijas robežsardzes paziņojumā.

Saakašvili advokāti uzskata izsūtīšanu par nelikumīgu.

"Readmisija uz Poliju nav iespējama, jo Polija nav devusi piekrišanu viņa atgriešanās uz tās teritoriju," paziņoja viens no politiķa advokātiem Ruslans Černoluckis.

Černoluckis iesniedza iesniegumu Ukrainas policijai par politiķa nolaupīšanu pēc viņa aizturēšanas restorānā "Suluguni" Kijevā.

Saakašvili atbalstītāji paziņoja, ka grasās savākties pie Ukrainas prezidenta Petro Porošenko administrācijas ēkas Kijevā.

Ukrainas partijas "Batkivščina" līdere Jūlija Timošenko apgalvo, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko pats personīgi devis rīkojumu aizturēt Saakašvili. Viņa nosauca šo aizturēšanu par "pazemojošu soli Ukrainai" un aicināja Porošenko likt mierā "Ukrainas draugu" Saakašvili.

Apsūdzības

Politiķi apsūdz nelikumīgā Polijas un Ukrianas robežas šķērsošanā 2017. gada septembra sākumā.

Oktobra beigās migrācijas dienests atteicās piešķirt Saakašvili personas statusu, kurai nepieciešama papildus aizsardzība. Tiesa šo lēmumu atzina par likumīgu. Saakašvili apstrīdēja tiesas spriedumu, taču apelācijas tiesa atstāja to par spēkā esošu. Politiķa aizstāvība iesniedza kasācijas sūdzību Ukrainas Augstākajā tiesā.    

Ziņu lente
0