"Eirovīzijas 2019" organizatori atteicās pārskatīt Lietuvas rezultātus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas«Евровидение-2019». Репетиция второго полуфинала. Юриюс Векленко
«Евровидение-2019». Репетиция второго полуфинала. Юриюс Векленко  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas raidsabiedrībā paziņoja, ka balsis, kuras tika saņemtas pēc balsojuma beigām, netiek ņemtas vērā, tādēļ konkursa rezultāti ir aprēķināti pareizi.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Konkursa "Eirovīzija 2019" organizatori atteicās pārskatīt Lietuvas rezultātus, paziņojot, ka aprēķinos kļūdu nav, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz LRT.

Lietuvas nacionālā raidsabiedrība LRT iepriekš vērsās Eiropas raidsabiedrībā (EBU) pēc paskaidrojumiem saistībā ar Itālijas balsu aprēķinu. Par atbildi kļuva konkursa "Eirovīzija 2019" izpildvadītāja vēstule.

Международный конкурс песни Евровидение-2019. Финал - Sputnik Latvija
Skandāls "Eirovīzijā": vai rezultāti tiks anulēti?

Tajā viņš apgalvo, ka punkti ir aprēķināti pareizi un ka dati, kurus sniedza Itālijas nacionālā raidsabiedrība RAI, ir netieši un tiks izlaboti.

Vēstulē tiek uzsvērts, ka rezultātus, kuri tika publicēti uzreiz pēc fināla, saņēma un apstiprināja oficiālais tendera partneris – kompānija Digame.

Vēstulē norādīts, ka vērā tiek ņemtas tikai tās balsis, kuras tika saņemtas līdz balsojuma beigām. Tādējādi tiek izskaidrota starpība starp Eirovīzijas oficiālajiem un Itālijas nacionālās raidsabiedrības kompānijas rezultātiem.

"Eirovīzijas 2019" izpildvadītāja vēstule beidzas ar pārliecību, ka konkursa otrā pusfināla rezultāti ir spēkā esoši un pareizi.

LRT vērsās Eiropas raidsabiedrībā pēc Itālijas nacionālās raidsabiedrības RAI publicētajiem skatītāju balsojuma rezultātiem valstī. Izrādījās, ka Itālijas teleskatītāji atdeva Lietuvas pārstāvim Jurijam Vekļenko par vienu punktu vairāk – kā reiz tā arī pietrūka iekļūšanai finālā.

Конкурс песни Евровидение-2019 пройдет в Тель-Авиве  - Sputnik Latvija
Par šabatu atbildēs: Izraēlā aizturēti ultraortodoksi pēc protestiem pret Eirovīziju

LRT ģenerālais producents Audris Giržads uzsvēra, ka Lietuvas dziedātājs ir tiesīgs pieprasīt finanšu kompensāciju no EBU par šādu kļūdu. Pats izpildītājs pret notiekošo attiecās vienaldzīgi.

Konkursā "Eirovīzija 2019" uzvarēja Dunkans Lourens ar dziesmu Arcade, kurš pārstāvēja Nīderlandi.

Otro vietu konkursā ieguva dziedātājs no Itālijas Mahmood ar dziesmu Soldi, trešo vietu ieguva Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs ar dziesmu Scream, savukārt ceturto – dziedātājs Luka Henni no Šveices ar dziesmu She Got Me.

Ziņu lente
0