Skandāls "Eirovīzijā": vai rezultāti tiks anulēti?

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasМеждународный конкурс песни "Евровидение-2019". Финал
Международный конкурс песни Евровидение-2019. Финал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes pārstāvim Dunkanam Lourensam, kurš izcīnīja uzvaru šovā, tiek pārmests starptautiskā konkursa noteikumu pārkāpums.

RĪGA, 20. maijs – Sputnik. Eiropas Raidsavienība (EBU) neanulēs Nīderlandes pārstāvja Dunkana Lourensa uzvaru "Eirovīzijā 2019", vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz EBU.

Lourensam tiek pārmests tas, ka kompozīcija Arcade, ar ko viņš uzstājās konkursā, jau 2017. gadā publicēta sociālajos tīklos. Saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, konkursa dziesma nevar būt laista klajā komerciāli vai publiski izpildīta pirms konkursa iepriekšējā gada 1. septembra.

Евровидение-2019. Второй полуфинал - Sputnik Latvija
Sergejs Lazarevs: Eirovīzijā valda aizspriedumaina attieksme pret Krieviju

Fakts radījis plašu atbalsi, tā dēļ bija iespējama konkursa rezultātu atkārtota izskatīšana. Taču EBU secināja, ka publikācija YouTube, ko redzējuši tikai "daži simti skatītāju", nav devusi priekšrocības izpildītājam, tāpēc tika pielaista konkursā un tā rezultātu anulēšana nav paredzama, pastāstīja EBU pārstāvis Deivids Gudmans.

Lourensa producents Vouters Hārdijs atklāja, ka darbs pie dziesmas Arcade ritējis divus gadus. Šajā laikā radīti vairāki aranžējumi.

Iepriekš vēstīts, ka dziesmu konkursa "Eirovīzija 2019" fināls notika Telavivā, Izraēlā. Par uzvaru šovā cīnījās 26 valstis. Pirmo vietu ar 492 punktiem ieņēma holandietis Dunkans Lourenss, otro vietu ar 465 punktiem izcīnījis itālis Mahmuds, trešo – Sergejs Lazarevs no Krievijas (369 punkti).

Ziņu lente
0