Vārdu, cerību un skaistu bildīšu pārdevējs – Krievijas politiķi novērtējuši Zeļenski

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВторой тур выборов президента Украины
Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes locekļi pievērsuši uzmanību Vladimira Zeļenska spējām "pārdot" Ukrainas tautai no ārienes aizlienētas cerības un vārdus.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Jaunais Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis prot pārdot vārdus, cerības un skaistas bildītes. Tā Ukrainas valsts vadītāju novērtēja Krievijas Federācijas Padomes Informācijas politikas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Jau ir skaidrs: Zeļenskis ir sapņu, cerību un skaistu bildīšu pārdevējs. Tās viņš tirgo labāk nekā Porošenko, taču Ukrainas sekundārās politiskās kultūras ietvaros: "mums jākļūst par izraēliešiem... japāņiem... šveiciešiem," politiķis pavēstīja savā lapā Twitter.

"Viss ir aizlienēts, ieskaitot biežos Reigana citātus. Viss ir no ārienes. Nekā sava," piebilda Puškovs.

Tāpat senators komentēja Zeļenska nesenos izteikumus par to, ka Ukrainai jākļūst par "mūsu ģēniju" bāzi "tālākai pasaules iekarošanai".

Pēc Alekseja Puškova domām, ceļā pret Ukrainas prezidenta idejas realizāciju ir trīs "bet".

"Ģēnijus pagaidām neredz; Ukrainas "pasaules iekarošana" – tas ir kā lidojums uz Marsu. Pagaidām Ukraina drīzāk ir bāze lāpu gājienu dalībniekiem – Banderas pielūdzējiem.

Vladimirs Zeļenskis stājās Ukrainas prezidenta postenī 20. maijā pēc inaugurācijas. Nākamajā dienā viņš parakstīja dekrētu par Augstākās radas atlaišanu un noteica ārkārtas parlamenta vēlēšanu datumu – 21. jūlijs.

Брифинг избранного президента Украины В. Зеленского - Sputnik Latvija
Politika
Kopā ar Krimas tatāriem: Zeļenskis pastāstījis, kā "atgūs" Krimu Ukrainai

Ukrainas jaunais līderis vēl nav spēris nekādus soļus jautājumā par attiecību normalizēšanu ar Krieviju un miera panākšanu Donbasā. Iepriekš Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Andrejs Bogdans paziņoja žurnālistiem, ka Zeļenskis iecerējis organizēt tautas referendumu par "miera vienošanās panākšanu ar Maskavu".

Komentējot ziņas no "Zeļenska štāba", Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pievērsa uzmanību tam, cik dīvains ir šāds jautājums no Kijevas puses.

"Krievijas un Ukrainas starpā nav nekāda bruņota konflikta. Ukrainā rit pilsoņu karš," atgādināja Peskovs, atbildot uz lūgumu novērtēt Zeļenska iniciatīvu – ieceri organizēt plebiscītu.

Ziņu lente
0