Cilvēki – tā ir slimība. Par ko raud lāči un vides sargi

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasГималайский медвежонок и медведица Челси в вольере Новосибирского зоопарка
Гималайский медвежонок и медведица Челси в вольере Новосибирского зоопарка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienās ekoloģija ir politizēta. Tramps apgalvo, ka netic globālajai sasilšanai. Krievija, gluži pretēji, ir gatava ratificēt Parīzes Konvenciju. Klimata pārmaiņas vairs noslēpt nav iespējams. Meža ugunsgrēki, viesuļvētras, plūdi, balto lāču uzbrukumi, bišu izmiršana – kas mūs gaida?

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Mēdz teikt, ka globālo sasilšanu izdomājuši politiķi, kuri cenšas sasniegt paši savus, ar klimatu nekādi nesaistītus mērķus, vai zinātnieki, kuri alkst dabūt vairāk naudas. Taču paskatīsimies patiesībai acīs: klimata pārmaiņas un cilvēka kaitīgo ietekmi uz dabu vairs noslēpt neizdosies. Meža ugunsgrēki, viesuļvētras, plūdi, balto lāču uzbrukumi, bišu izmiršana. Pasaules valstu līderi pauž bažas, taču neko vairāk nedara. To radio ēterā apsprieda portāla InoSMI galvenais redaktors Aleksejs Dubosarskis un viņa kolēģe Jana Naumova.

Акция противников загрязнения окружающей среды в Лондоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
VIP klases ekoloģiskie projekti

Donalds Tramps netic globālajai sasilšanai, bet Krievija, šķiet, ir noticējusi un gatava ratificēt Parīzes Konvenciju.

Lielākās naftas kompānijas pasaulē vārdos atbalsta pāreju pie alternatīvajiem enerģijas avotiem, bet patiesībā bloķē debates klimata pārmaiņu jautājumā. Tas var maksāt tūkstošiem cilvēku dzīvības.

Atcerieties: karš Sīrijā sākās ar ilgu sausumu. Par klimatu visvairāk norūpējusies Skandināvija. Zviedrija gatavojas līdz 2030. gadam aizliegt benzīna un dīzeļa automašīnas, bet Islande būvē "ogļskābās gāzes sūkni". Un, protams, jāatsauc atmiņā arī patlaban slavenākā ekoaktīviste – zviedru pusaudze Grēta Tūnberga.

Ko jūs esat gatavi upurēt klimata labad? Pārtraukt izmantot lidmašīnas? Mainīt savu uzturu, atteikties no gaļas? Pārtraukt lietot tualetes papīru? Pienācis laiks ārstēt mūsu Zemi, taču pārāk bieži ekoloģiskā aktivitāte ir daudznozīmīga lieta.

Ziņu lente
0